Tgrt Haber

Huawei, Windows'a rakip oluyor: Bilgisayarlar için HarmonyOS yolda, işte ilk bilgiler

Editör: Okan Güleş / Kaynak: pplware
05 Eylül 2023 11:41 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 11:50
Huawei, Windows'a rakip oluyor: Bilgisayarlar için HarmonyOS yolda, işte ilk bilgiler

ABD ile yaşanan sorunlar nedeniyle mobil ve daha birçok ekosisteminde HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapan Huawei, bunu şimdi de bilgisayarlarına taşımaya hazırlanıyor.

Bir dönem akıllı telefon​ pazarına hükmeden Huawei​, ABD'nin getirdiği yaptırım ve ambargolar nedeniyle kan kaybetti. Avrupa'da satışlarında epey düşüş yaşayan teknoloji devinin, Google​ ile bağlantısı kesildi ve cihazlar için Android​ desteği de kalktı. 

Tüm bu yaşananların ardından Huawei​, kendi ekosistemini kurdu ve kısa sürede HarmonyOS işletim sistemini çıkardı. Akıllı telefon​, tablet giyilebilir ürünler ve daha birçok cihazda aktif olarak kullanılan veAndroid​'e alternatif olan bu işletim sistemi, şimdi de bilgisayarlar için geliyor.

HARMONYOS, HUAWEİ​ BİLGİSAYARLAR İÇİN GELİYOR

Huawei​'nin HarmonyOS işletim sistemi, akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler için bir alternatif olarak sunuluyor. Ancak şirket bununla yetinmeyip PC'ler için de HarmonyOS'u geliştirmeyi planlıyor. Pplware sitesinin haberine göre, Huawei​ 2024 yılında HarmonyOS tabanlı PC'leri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Peki bu bilgisayarlar, Windows ve macOS'a rakip olabilecek mi?

HarmonyOS, Huawei​'nin ABD yaptırımlarından dolayı Android​'den uzaklaşmasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Şirket, kendi ekosistemini oluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı ve HarmonyOS'u farklı cihazlara uyumlu hale getirdi. HarmonyOS, açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğu için diğer üreticilerin de kullanımına açık.

Huawei, Windows'a rakip oluyor: Bilgisayarlar için HarmonyOS yolda, işte ilk bilgiler

Öte yandan Huawei​, PC pazarında da büyük ses getirdi. Şirket, MateBook serisi dizüstü bilgisayarlarıyla iyi bir noktaya geldi ve başarısını da sürdürüyor. Normal şartlarda bu cihazlar Windows 10 işletim sistemiyle çalışıyordu. Ancak Huawei​, Windows'a bağımlı kalmak istemiyor gibi görünüyor. Pplware'in iddiasına göre, Huawei​ 2024 yılında HarmonyOS tabanlı PC'leri piyasaya sürmeyi planlıyor.

HarmonyOS'un PC'ler için nasıl bir deneyim sunacağı henüz bilinmiyor. Ancak Huawei​'nin bu hamlesiyle PC pazarında rekabeti artıracağı kesin. Windows ve macOS'un hakim olduğu bu alanda HarmonyOS'un nasıl bir pay alacağı ise merak konusu.

Son olarak Huawei​'nin  mevcut bilgisayarları için mi yoksa sadece yeni bilgisayarları için mi bu yazılımı geliştirdiği henüz bilinmiyor. 

 

Kaynak: pplware
Sonraki Haber Yükleniyor...