Tgrt Haber

İklim değişikliğini tetikleyen büyük tehlike: Bilim insanlarından Antrarktika buzu alarmı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2023 16:28 - Güncelleme : 30 Mart 2023 16:36
İklim değişikliğini tetikleyen büyük tehlike: Bilim insanlarından Antrarktika buzu alarmı

Gezegenin en büyük problemlerinden biri olan iklim krizi, yıllar geçtikçe giderek daha tehlikeli hale geliyor. Bilim insanlarının bu alanda çalışmaları devam ederken Antarktika buzu için alarm verildi.

İnsanlık için en büyük tehlikelerden biri iklim krizi​ değişikliği. Giderek etkisini daha da gösteren bu krize karşı dünya ayakta. Ancak bu krizi daha da büyütecek yeni bir tehlike için uzmanlar uyarıda bulundu.

Sera gazının yayılımı ve diğer etkenler için bazı önlemler alınırken, bilim insanları bu kez Antarktika​'daki buza dikkat çekti.

DÜNYANIN İKLİMİ HIZLA DEĞİŞEBİLİR

Yapılan araştırmada bilim insanları, Antarktika buzunun erimesine ilişkin öneml uyarılarda bulundu. Buzun erimesiyle su seviyesi önemli derecede yükselirken, okyanusun akıntısını 2050 yılına kadar yüzde 40'a kadar yavaşlatıp dünyanın iklimini yüzyıllarca değiştirebilir.

Söz konusu araştırmadan sorumlu Avustralyalı ekip, ciddi sonuçlardan kaçınmak için emisyonların bu on yılda hızla düşmesi gerektiğini belirtti . Aksi taktirde daha fazla deniz yaşamı yok olabilir, okyanus ısıyı emmek ve tutmakta zorlanabilir ve buz kaybı daha da hızlanabilir.

Araştırmacılardan Dr. Steve Rintoul, konuya ilişkin “Doğrudan ölçümler, derin okyanusun ısınmasının gerçekten de başladığını doğruluyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...