Tgrt Haber

İlk günkü popülerliğini kaybeden Threads, önemli bir eksiğini daha gideriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena, CNN
23 Eylül 2023 13:37 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 13:38
İlk günkü popülerliğini kaybeden Threads, önemli bir eksiğini daha gideriyor

Meta, Instagram ve Facebook'ta da bulunan "Düzenle" butonunu Threads platformuna getiriyor. 5 dakika süre sınırı ile çalışacak yeni özellikten ilk ekran görüntüsü geldi.

Instagram​'ın bir parçası olarak duyurulan sosyal medya platformu Threads, yayınlandığı günden itibaren ilk haftasında 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı. Ancak popülaritesi kısa sürdü. Verilere göre şu anda aylık aktif kullanıcı sayısı 20 milyonun altında seyrediyor.

Twitter​'a rakip olarak duyurulan Threads'i eski günlerine döndürmek için çalışan Instagram yetkilileri, uygulamaya bilgisayar üzerinden paylaşım yapma desteği getirerek etkileşimi artırmayı hedeflemişti. Fakat beklenen başarıya bir türlü ulaşılamayınca "B Plan" devreye alındı.

THREADS İÇİN 'DÜZENLE' ÖZELLİĞİ YOLDA

Sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi​, Threads uygulaması için geliştirilmekte olan "Düzenle" butonunun ekran görüntüsünü paylaştı. İsminden de tahmin edileceği üzere, paylaşılan bir gönderideki hataları düzeltmeye olanak sağlayacak.

https://twitter.com/alex193a/status/1704790276336750872

Halihazırda Instagram, WhatsApp ve Facebook uygulamalarında da bulunuyor. Twitter (X) platformuna da geçtiğimiz yıl eklendi, fakat X Premium (eski adıyla Twitter Blue) kapsamına sokulduğu için, belirli bir ücret karşılığı burada kullanılabiliyor.

Threads'teki "Düzenle" özelliği için ücret istenmeyeceği tahmin ediliyor. Çünkü metin tabanlı platform, X Premium gibi bir aylık abonelik sistemine sahip değil. Meta Verified ile Instagram ve Facebook'ta ücretli abonelik devrine geçilmiş olsa da, henüz Threads'i kapsamadığını belirtmek gerekiyor.

5 DAKİKA SINIRI

Bununla birlikte Paluzzi'nin açıklamasına göre Threads, gönderiyi paylaştıktan sonraki 5 dakika içerisinde düzenlemeye izin verecek. Instagram'da ise süre sınırı olmaksızın düzenleme butonu kullanılabiliyor. Önümüzdeki süreçte Threads için de bu sınır artırılabilir veya tamamen kaldırılabilir.

CNN'nin haberine göre, Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı, uygulamanın piyasaya sürülmesinden sonra yüzde 80'den fazla düşüş yaşadı. Platformda geçirilen süre Ağustos ayında 3 dakika olarak ölçüldü, kullanıcı sayısı ise 10,3 milyona geriledi. Temmuz'da bu rakam 49 milyon olarak ölçülmüştü.

Kaynak: Phone Arena, CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...