Tgrt Haber

İngiltere inadını kırdı: Microsoft - Activision anlaşmasına ön onay!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
22 Eylül 2023 11:35 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 11:35
İngiltere inadını kırdı: Microsoft - Activision anlaşmasına ön onay!

İngiltere'nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alımıyla ilgili ön kararını açıkladı. CMA'dan yapılan duyuruda, anlaşma konusundaki endişelerin büyük ölçüde giderildiği belirtilerek, Microsoft'a 'ön onay' verildiği bildirildi.

İngiltere'nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Microsoft​'un oyun devi Activision - Blizzard'ı satın alması için yapılan 68,7 milyar dolarlık anlaşmaya ilişkin 'ön onay' verdiğini duyurdu.

CMA başlangıçta, Microsoft'un bulut oyun​ servisleri pazarında tekel olup rekabeti engelleyeceğine dair endişeleri nedeniyle anlaşmayı reddetmişti. ABD'li şirket ise anlaşmayı revize ederek, mevcut ve yeni çıkacak bütün Activision oyunlarının bulut oyun haklarını 15 yıllığına Ubisoft'a devretti.

Yaşanan bu gelişme sonrasında CMA, endişelerinin büyük ölçüde giderildiğini duyurdu. Ve Microsoft - Activision Blizzard​ anlaşmasına 'ön onay' verdiklerini açıkladı. Ancak bu karar henüz nihai onay anlamına gelmiyor. CMA, Microsoft'un önerilen tedbirlerine dair üçüncü taraf görüşlerini almak amacıyla, 6 Ekim'e kadar devam edecek bir danışma sürecini başlattı. Son kararın en geç 18 Ekim 2023 tarihine kadar verilmesi bekleniyor.

MİCROSOFT'TAN 'ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ' AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili yetkili isimlerden de açıklama gecikmedi. Microsoft Başkan Yardımcısı Brad Smith, "CMA'nın bulut oyun akışı ile ilgili kalan endişelerini tamamen gidereceğine inandığımız çözümler sunduk. 18 Ekim tarihinden önce de nihai onayı almaya çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

https://twitter.com/BradSmi/status/1705107310073512252

Activision da bu gelişmeyi olumlu bir şekilde karşıladı. Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, çalışanlara gönderdiği bir açıklamada, "Bu, birleşme için önemli bir kilometre taşıdır. Tamamlama sürecine devam ederken, bu süreçteki özveriniz ve odaklanmanız için her birinize minnettarım." dedi.

ACTİVİSİON OYUNLARI UBİSOFT'A GELECEK

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma sürecinin başarıyla tamamlanması halinde, Activision'un mevcut ve yeni oyunları Ubisoft'un aylık abonelik hizmeti Ubisoft+ üzerinden oynanabilir hale gelecek. Bu da özellikle Call of Duty hayranları için önemli bir gelişme olarak karşılanıyor.

Öte yandan Microsoft, Sony ile de bir anlaşma yaparak, önümüzdeki 10 yıl boyunca Activision Blizzard oyunlarını PlayStation'da tutacağına dair söz verdi. Şirketin Nintendo ve NVIDIA GeForce Now gibi diğer oyun / bulut oyun platformlarıyla da çeşitli anlaşmaları bulunuyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...