Tgrt Haber

'İnsandan daha iyi' yapay zeka: Google Gemini Advanced nedir, nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 21:56 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 21:58
'İnsandan daha iyi' yapay zeka: Google Gemini Advanced nedir, nasıl kullanılır?

Google, "insandan daha iyi" olduğunu iddia ettiği Gemini Ultra 1.0 modeli tarafından desteklenen Gemini Advanced platformunu tanıttı ve ChatGPT rakibi sohbet robotu Bard'ın adını da Gemini olarak değiştirdi. Peki yeni Gemini Advanced nasıl kullanılır?

Teknoloji devi Google, bugün yaptığı bir duyuru ile "şimdiye kadarki en gelişmiş yapay zeka modelimiz" olarak nitelendirdiği Gemini Ultra 1.0 modelini kullanıma açtı.

Gemini Advanced platformu üzerinden kullanılabilen Ultra 1.0, şirketin iddiasına göre "yapay zeka modellerinin bilgi ve problem çözme yeteneklerini test etmek için kullanılan yöntemlerden biri olan MMLU (Büyük Çok Amaçlı Dil Anlayışı) konusunda insan uzmanlardan daha iyi performans gösteren ilk model" olarak çıkıyor.

Paylaşılan verilere göre Gemini Ultra matematik, fizik, tarih, hukuk, tıp gibi 57 konunun birleşimini kullanan MMLU'da yüzde 90 puan alırken, OpenAI GPT-4 ise yüzde 86,4 puan aldı.

GOOGLE BARD ARTIK 'GEMİNİ' OLDU

Google ayrıca ChatGPT rakibi yapay zeka sohbet robotu Bard'ın adını 'Gemini' değiştirdiğini duyurdu. Bugün itibarıyla bard.google.com adresi artık gemini.google.com adresine yönlendiriyor.

'İnsandan daha iyi' yapay zeka: Google Gemini Advanced nedir, nasıl kullanılır? - 1. Resim

Çoğu kullanıcı Gemini modelinin Gemini Pro olarak bilinen standart sürümünü kullanacak. Modelin en güçlü versiyonu olan Gemini Ultra'yı kullanmak içinse ayda 719,99 TL tutarındaki yeni "Google One AI Premium" planının bir parçası olan Gemini Advanced aboneliğine kaydolmak gerekiyor.

Bu paket, Gemini Advanced'e ek olarak Google hizmetlerinde 2 TB paylaşılan depolama alanı sunuyor. Google Fotoğraflar, Google Meet ve Google Takvim’de üst düzey özelliklere erişim imkanı sağlıyor ve Gmail, Dokümanlar ve daha fazlasında içerik oluşturma desteğine ev sahipliği yapıyor.

'AKIL YÜRÜTME' YAPABİLİYOR

Gemini Ultra 1.0'ın öne çıkarılan yeteneklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kodlama
  • Akıl yürütme
  • İncelikli talimatları takip etme
  • Daha uzun promptları (istem) kabul etme
  • Önceki sohbetlerin içeriğini daha iyi anlama

GEMİNİ ADVANCED (GEMİNİ ULTRA) NASIL KULLANILIR?

Gemini Advanced özelliğini içeren Google One AI Premium paketine aylık 719,99 TL (720 değil) karşılığında sahip olunabiliyor. Kullanıcılar gemini.google.com/advanced adresine girip "Ücretsiz denemeyi başlat" butonuna tıklayarak iki ay boyunca platformu para vermeden kullanabilirler.

İki ay dolduktan sonra, abonelik iptal edilmediği sürece Google hesabına kayıtlı kredi/banka kartından her ay ücret otomatik çekilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...