Tgrt Haber

Insomniac Games’e hacker saldırısı: Wolverine dahil 1.3 milyondan fazla dosya sızdırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 15:12 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 15:14
Insomniac Games’e hacker saldırısı: Wolverine dahil  1.3 milyondan fazla dosya sızdırıldı

Dünyaca ünlü video oyun geliştirici Insomniac Games, fidye karşılığında hacker saldırısına uğradı. 1.3 milyon dosya internette sızdırıldı.

Rhysida isimli bir fidye​ grubu, ünlü oyun şirketi Insomniac Games’i hedef aldı. Geliştiriciden 2 milyon dolar fidye talep eden hacker’lar, bir hafta içerisinde olumlu cevap alamayınca dosyaları sızdırdı.

Yabancı basında aktarılan bilgilere göre sızdırılan dosyalar 1.3 milyonun üzerinde. Ayrıca şirketin yeni oyunu Wolverine’ ilişkin neredeyse tüm veriler de sızdırılmış durumda.

WOLVERİNE​ DAHİL MİLYONLARCA DOSYA SIZDIRILDI

Insomniac Games'in istenilen ücreti ödememesi, şirketin otoritesini sarstı. 2 milyon dolar talebine sessiz kalan Insomniac’in, 1.3 milyon dosyaya tekabül eden 1.67 terabayt veri sızdırıldı.

Veriler arasında dahili İK belgeleri, çalışanların Slack konuşmalarının ekran görüntüleri ve daha fazlası yer alıyor, ancak asıl odak noktası henüz piyasaya sürülmemiş Wolverine video oyunu. Yayınlanan dosyalar seviye tasarımı, karakterler ve oyundan gerçek ekran görüntüleri hakkında ayrıntılar içeriyor. Ayrıca Sony ve Marvel arasında imzalanan ve ilki Wolverine olmak üzere diğer ikisi henüz isimlendirilmemiş üç yeni X-Men oyununu ortaya koyan bir yayıncılık anlaşması da var. Bununla birlikte, oyun başına 120 milyon dolar harcamayı planlayan Sony'nin Wolverine'i 1 Eylül 2025'e kadar, diğerlerini ise sırasıyla 2029 ve 2033'ün sonuna kadar piyasaya sürmesi bekleniyor.

Rhysida, grubun alan adı yöneticisini bulmasının sadece 20 ila 25 dakika sürdüğünü ve tek motivasyonlarının para olduğunu iddia ediyor. Cyber Daily'ye konuşan bir Rhysida sözcüsü, "Bu tür oyunlar yapan geliştiricilerin kolay bir hedef olacağını biliyorduk," dedi. Yaşanan bu olaya karşı Sony de soruşturma başlattı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...