Tgrt Haber

PlayStation 6'dan önce davranacak: Yeni Xbox'un çıkış tarihi sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WCCFTech, Comicbook
19 Aralık 2023 10:44 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 10:44
PlayStation 6'dan önce davranacak: Yeni Xbox'un çıkış tarihi sızdırıldı

Microsoft, yeni nesil Xbox oyun konsolunu beklenenden çok daha önce piyasaya sürebilir. Son olarak 2019'da tanıtılan Xbox Series X'in üzerinden henüz beş yıl geçmeden, bir sonraki Xbox'un çıkış tarihi ve birkaç teknik özelliği sızdırıldı.

Xbox​ Series X/S oyun konsolunun halefi niteliğinde olacak yeni nesil Xbox'un çıkış tarihi sızdırıldı. İddiaya göre Microsoft​, Xbox 360 modelinde benimsediği stratejiyi bir kez daha uygulayarak, Sony​'den erken davranacak.

Teknoloji devi firma, hatırlanacağı üzere Xbox 360'ı PlayStation 3'ten bir yıl önce piyasaya sürmüştü. Donanımsal anlamdaki performansı düşük olsa da, oyun konsolu PS3'e göre daha uygun fiyatlı olduğundan kayda değer bir satış başarısı yakalamıştı.

YENİ XBOX İÇİN 2026'YA İŞARET EDİLDİ

Sızıntılarıyla tanınan RedGamingTech adlı YouTube kanalının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Microsoft, yeni nesil Xbox'u 2026 yılında piyasaya sürecek. Daha önce sızdırılan haberlere göre Sony'nin ise 2027-2028 yıllarını bekleyeceği belirtiliyor.

RedGamingTech'in iddiası doğru çıkarsa, Microsoft rakibinden bir yıl erken davranmış olacak. Ayrıca yeni nesil Xbox, AMD'nin Zen 5 CPU'su ve RDNA 5 GPU'su (grafik kartı) ile desteklenecek. Zen 5'in 2024'te çıkacağı, Zen 6'nın ise yalnızca PlayStation 6'da kullanılacağı tahmin ediliyor.

Bu durum yeni Xbox'un PlayStation 6'dan daha ucuz olmasına, aynı zamanda daha düşük bir donanım performansına sahip olmasına neden olacak. Ancak en başta da belirttiğimiz gibi, şirket aynı stratejiyi Xbox 360'ta da uygulamıştı, o performans kaybını "düşük fiyat" ile telafi etmeyi başarmıştı.

MEVCUT XBOX'UN ÜST SEVİYE BİR VERSİYONU OLABİLİR

Bununla birlikte, 2026'da tanıtılacak Xbox modelinin, Xbox Series X​'in donanımsal olarak daha yüksek performanslı bir sürümü olabileceği de iddialar arasında. Bu arada PlayStation 5 Pro'nun 2025 yılına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Sony PS5'den daha ince ve hafif PS5 Slim modelini şu anda satıyor.

Kaynak: WCCFTech, Comicbook

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...