Tgrt Haber

WhatsApp, iPhone için baştan sona değişiyor: İşte yeni tasarımdan ilk görüntüler

Editör: Okan Güleş / Kaynak: wabetainfo
31 Ağustos 2023 10:08 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 10:10
WhatsApp, iPhone için baştan sona değişiyor: İşte yeni tasarımdan ilk görüntüler

Meta, Android için WhatsApp tasarımını değiştirmeye hazırlanırken iPhone’ları da unutmuyor. Uzun süre sonra yeni tasarımdan ilk görüntüler geldi.

Meta​, sosyal medya uygulamalarının neredeyse tümünün tasarımını zaman zaman revize ediyor. WhatsApp’ta Android​ için yeni bir tasarıma kavuşmaya hazırlanırken, görünüşe bakılırsa bu sadece Android cihazlardan ibaret olmayacak.

Son güncellemeleri gizlilik ve güvenlik üzerine olan WhatsApp​, geliştiricilere yayınladığı bir beta sürümde iPhone, yani iOS​ uygulamasının tasarımını baştan aşağı değiştirdi.

WHATSAPP, İPHONE’DA YENİ GÖRÜNÜM KAZANIYOR

Wabetainfo isimli kaynağın aktardığına göre WhatsApp’ın iPhone için yenilenen tasarımını, daha modern görünümü beraberinde getiriyor.

Meta, iPhone için de tıpkı Google’ın Material tasarımından esinlendi ve iOS uygulamasının tasarımını da bu şekilde güncelledi.

WhatsApp, iPhone için baştan sona değişiyor: İşte yeni tasarımdan ilk görüntüler

Uygulamanın test versiyonunda ortaya çıkan yeni tasarımda, alt gezinti çubuğunda bazı değişiklikler mevcut. Bunun yanı sıra konuşmalar listesinde filtreleri ayarlama seçeneği de göze çarpan bir başka değişiklik.

Ancak bu kadarıyla da bitmiyor. Uygulamanın belirli bölümlerinde iOS sürümüne özgü yeşil rengin daha fazla öne çıktığını da söylemek mümkün.

Ayrıca ekranın üst köşesine yerleştirilen + sembolüyle yeni bir konuşma başlatma seçeneğinin eklendiğinin da altını çizmekte fayda var.

Şu anda test aşamasında olan güncellemenin, ilerleyen günlerde veya haftalarda kademeler halinde kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Peki sizler yeni tasarım​ hakkında ne düşünüyorsunuz?  WhatsApp’ın bu değişikliğini yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

Kaynak: wabetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...