Tgrt Haber

Instagram, Telegram'dan esinlendiği yeni 'Kanal Yayını' özelliğini duyurdu!

17 Şubat 2023 11:00 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 11:08
Instagram, Telegram'dan esinlendiği yeni 'Kanal Yayını' özelliğini duyurdu!

Meta, sosyal medya platformu Instagram için yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, 'Kanal Yayını' isimli özelliği tanıttı.

Meta​'nın sosyal medya ve mesajlaşma platformları sık sık yeni özelliklerle güncelleniyor. Instagram​ da en çok güncellenen uygulamalardan biri ve yakın zamanda yeni bir özelliğin daha duyurusu yapıldı.

Son dönemde TikTok ve Telegram​ gibi rakip uygulamaları takip eden Meta, Instagram için tıpkı Telegram'ın sahip olduğu 'Yayın Kanalı' özelliğini tanıttı. Peki bu özellik neler sunuyor?

INSTAGRAM'A 'YAYIN KANALI' ÖZELLİĞİ GELDİ

Meta CEO'su Mark Zuckerberg​, yeni özelliği kendi adına açtığı bir kanalla gözler önüne serdi. Söz konusu özellik Telegram'da olduğu gibi blog yazarlarının, abonelere metin, resim, sesli not ve anketlerden oluşan bir mesaj akışı paylaşmasını sağlıyor. 

Instagram, Telegram'dan esinlendiği yeni 'Kanal Yayını' özelliğini duyurdu!

Kanal üzerinden paylaşılan mesaj metnine aboneler sadece yorum bırakabilir ve açılan anketin oylamasına katılabilir. Bunun dışında takip edilen hesaba bu bölüm üzerinden mesaj göndermek mümkün değil.

Instagram'ın duyurulan yeni özelliği şu anda ABD'deki belirli içerik üreticileri için kullanıma sunuldu. Önümüzdeki aylarda diğer ülkelerdeki içerik üreticiler de kendi kanalını oluşturup davet isteği yollayabilecek. Ayrıca Yayın Kanalı Facebook'ta da görünecek. 

Kaynak: Meta

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...