Tgrt Haber

Instagram Threads ilk büyük güncellemesini aldı: Ne yenilikler geldi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
19 Temmuz 2023 13:29 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 13:32
Instagram Threads ilk büyük güncellemesini aldı: Ne yenilikler geldi?

Instagram Threads için ilk büyük güncelleme yayınlandı. Güncellemeyle birlikte uygulamaya 'çeviri butonu' ve 'takip edilenlerin paylaşımlarını görme' dahil olmak üzere birçok yenilik eklendi.

InstagramThreads platformu, iOS​'ta ilk büyük güncellemesini aldı. Öncelikli olarak uygulamadaki performans sorunlarını çözmeye ve hata düzeltmelerine odaklanan bu güncellemeyle, aynı zamanda Threads'in yayınlanmasından bu yana pek çok kullanıcının şikayet ettiği eksikler de giderildi.

INSTAGRAM THREADS'E GELEN YENİLİKLER

Kullanıcılar artık yabancı dilde paylaşılmış bir gönderiyi kendi diline çevirebilecek. Instagram, Facebook ve Twitter dahil olmak üzere bütün sosyal medya uygulamalarında var olan bu özellik, Threads'te yoktu. Bugün itibarıyla platforma eklenen "Çeviri" butonu sayesinde içerikleri kendi dilinize çevirebilirsiniz. 

Bugüne kadar Threads, ana sayfada kullanıcıların sevebileceğini düşündüğü gönderileri rastgele gösteriyordu. Şirket, sadece takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı içerikleri görebileceğiniz sistemi hayata geçirdi. Ana sayfaya eklenen "Takip edilenler" butonunu seçerek, bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Threads'e eklenen bir diğer yenilik de, Instagram'daki takipçilerinizin listesini görme özelliği oldu. Etkinlik akışında kaydırma ve yükleme iyileştirmeleri yapılırken, Thread yanıtları sayfasında da takip etme simgesi (+) gözükeceği kaydedildi. Ayrıca birkaç küçük iyileştirme ve çökme düzeltmesi de bu güncellemeyle gerçekleştirildi.

ANDROİD'DE SUNULMADI

Instagram Threads güncellemesinin sadece iOS cihazlarda kullanıma sunulduğunu belirtmek gerekiyor. Yeni özellikler henüz size ulaşmadıysa bir müddet bekleyin ve uygulamayı App Store'dan güncellemeyi unutmayın.

Güncellemenin Android'e ne zaman geleceği ise bilinmiyor. Kısa bir süre önce Threads'in yayınladığı bir başka güncellemede, uygulamaya iOS 17 public beta desteği eklenmişti. Anlaşıldığı kadarıyla Threads'in geliştirici ekibi, yeni özelliklerini ilk önce iOS cihazlarda sunmayı tercih ediyor gibi görünüyor.

Tabii platformun hala birçok eksiği olduğunu da unutmamak gerekiyor. Örneğin Threads hesap silme işlemini yapabilmek için Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatmak zorundasınız. Bu gibi eksiklerin de önümüzdeki süreçte giderilmesi, kullanıcıların beklentileri arasında yer alıyor.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...