Tgrt Haber

Twitter'dan kaçanlar doluya tutuldu! Threads'e de 'kısıtlama' geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
18 Temmuz 2023 11:43 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 11:47
Twitter'dan kaçanlar doluya tutuldu! Threads'e de 'kısıtlama' geldi

En hızlı büyüyen sosyal medya platformu olarak kayda geçen Threads bu sefer kullanıcılarına kötü haberi verdi. Tıpkı Twitter'da olduğu gibi, uygulamaya görüntüleme sınırı geldiği açıklandı.

Meta'nın yeni sosyal medya platformu Threads​, kullanıcılarının pek de hoşuna gitmeyecek bir karar aldı. Instagram​ Başkanı Adam Mosseri​ tarafından duyurulan yeni karara göre, kullanıcıların bir günde görüntüleyebileceği gönderi sayısını sınırlayan sistem hayata geçti.

Adam Mosseri, Threads'ten yaptığı paylaşımda, son zamanlarda artan spam saldırılarına dikkat çekerek daha sıkı önlemler almak zorunda olduklarını açıkladı. Bu önlemler kapsamında uygulamaya 'görüntüleme kısıtlaması' getirildiğini belirtti fakat bu sistemin nasıl işleyeceğine dair açıklamada bulunmadı.

Hatırlanacağı üzere Twitter​, günlük tweet görüntüleme limitini başlangıçta doğrulanmış hesaplar için 6 bin, doğrulanmamış hesaplar için 600, doğrulanmamış yeni hesaplar için 300 şeklinde uygulamıştı.

Gelen tepkilerin ardından doğrulanmış hesapların tweet görüntüleme sınırı 8 bin, doğrulanmamış hesaplarınki 800 ve doğrulanmamış yeni hesaplarınki de 400'e çıkarılmıştı. Son olarak 2 Temmuz günü alınan kararla kullanım limiti sırasıyla 10 bin, 1000 ve 500 şeklinde güncellenerek şu anki haline getirilmişti.

Elon Musk​, Twitter'a günlük kullanım limitini "spamlarla ve sistem manipülasyonuyla mücadele etmek için" getirdiklerini söylemişti.

THREADS'TEKİ KISITLAMANIN NASIL OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Instagram Başkanı Adam Mosseri, Threads'teki kullanım sınırlamasına ilişkin detayları paylaşmadı. Bu sebeple kullanıcıların bir günde en fazla kaç tane paylaşımı görüntüleyebileceği gibi konular hala belirsizliğini koruyor.

Twitter'dan kaçanlar doluya tutuldu! Threads'e de 'kısıtlama' geldi

Öte yandan Threads platformunda, Twitter'daki kadar katı bir sınırlamanın olmayacağı düşünülüyor. Mosseri, sınırlamaya takılan kullanıcıların yaşadıkları durumu Instagram'a bildirmelerini söyleyerek, uygulamadaki spam gönderilerle mücadele ederken diğer tarafta kullanıcı deneyiminin olumsuz etkilenmemesi için çalışacaklarını ima etti: 

"Spam saldırıları arttı, bu yüzden görüntüleme limitleri gibi konularda daha sıkı olmamız gerekecek. Bu da aktif kullanıcıları istemeden daha fazla sınırlamaya yol açacak. Bu tür bir sorunla karşılaşırsanız, bize bildirin."

Threads, yayınlanmasından sonra bir hafta gibi kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşarak rekor kırmıştı. Fakat uygulamaya yönelik bu yoğun ilgi pek de uzun sürmedi. Zira web sitelerinin trafiğini analiz eden Sensor Tower'a göre, Threads'in aktif kullanıcı sayısı geçen haftaya kıyasla yarı yarıya azalmış durumda.

ELON MUSK DALGA GEÇTİ

Bu arada Elon Musk da Threads'e görüntüleme sınırı gelmesiyle dalga geçti. Musk, paylaştığı tweette "Copy" ifadesini kullanarak, Threads'in Twitter'ın bir kopyası olduğuna dair iddiasını bir kez daha yinelemiş oldu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1681090420917383169

Kaynak: TechCrunch

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...