Tgrt Haber

Instagram'a dönen Donald Trump'ın ilk yaptığı şey gündem oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
19 Nisan 2023 12:06 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 12:09
Instagram'a dönen Donald Trump'ın ilk yaptığı şey gündem oldu

ABD eski başkanı Donald Trump, sosyal medya yasağının kalkmasının üzerinden aylar geçtikten sonra Instagram'daki ilk paylaşımını yaptı. İlk yaptığı şey ise gündem oldu.

Donald Trump​'ın Instagram​ ve Facebook​ hesabı Ocak 2021'de ABD Kongresi'ne düzenlenen saldırıyı öven paylaşımlarının ardından 'kamu güvenliğini tehdit' gerekçesiyle yasaklanmıştı.

İki yıl aradan sonra Meta artık tehdit oluşturmadığı gerekçesiyle Ocak ayında yasağı kaldırdı.

DONALD TRUMP NFT​ TİCARETİ YAPIYOR

İki yıl aranın ardından ilk Instagram gönderisini paylaşan Donald Trump NFT ticaretine başladı. NFT kartlarından birinde gökyüzünde Amerikan bayrağı olan Özgürlük Çanı'nı tuttuğunu gösteriyor.

Diğer kartta ise kendisini "Trump Şampiyon" yazan bir boks kemeri ile süper kahraman kıyafeti giymiş veya elektro gitar çalan bir rock yıldızı gibi giyinmiş olarak gösteriyor.

Instagram'a dönen Donald Trump'ın ilk yaptığı şey gündem oldu

Trump, Salı günü yaptığı paylaşımda "Orijinal kartlar o kadar hızlı tükendi ki, herkes benden başka bir dizi yapmamı istiyor" notuyla satışa sunacağı ikinci NFT setini tanıtan bir video yayınladı. İlk setini Aralık ayında satmış ve satışlarından bir milyon doların üzerinde para kazanmıştı.

KISA SÜREDE TÜKENDİ

Başka bir paylaşımında yeni NFT setinin kısa sürede tükendiğini söyleyen Trump, "10 dakika önce, Dijital Ticaret Kartlarım REKOR SÜREDE yaklaşık 4,6 Milyon Dolar SATILDI" ifadelerini kullandı. Ayrıca paylaşımları Instagram'da toplam 2.6 milyondan fazla beğeni toplarken, aynı NFT'leri Facebook hesabında da yayınladı.

Öte yandan Trump'ın astronot, boksör ve yarış arabası sürücüsü olarak yer aldığı daha önceki NFT kartları, Nisan ayında kendisine yöneltilen suçlamaların ardından değerlenmişti. Hatta bir kartın değeri neredeyse 1.700 dolara yükselmişti.

Kaynak: Business Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...