Tgrt Haber

Instagram'a yeni özellik geldi! Logo otomatik değişecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
23 Ekim 2023 22:02 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 22:02
Instagram'a yeni özellik geldi! Logo otomatik değişecek

Meta, Instagram logosuna ayar çekti. Android 13 ve üzeri işletim sistemi sürümüne sahip akıllı telefonlarda, artık uygulama simgesi ana ekran duvar kağıdının renkleriyle uyumlu olacak şekilde otomatik değişecek.

Sosyal medya​ devi Instagram​, Android 13 veya daha yeni sürümlerini kullanan akıllı telefon sahiplerine yönelik önemli bir güncellemeyi kullanıma sundu.

INSTAGRAM​ LOGOSUNA 'ANDROİD' AYARI

Google Play Store'da yayınlanan "307.0.0.0.30" sürümüyle birlikte Instagram​, dinamik temalı uygulama simgelerini desteklemeye başladı. Bu özellik, Monet tema motorunu kullanarak ana ekran duvar kağıdınızdan aldığı baskın renk ile uygulama simgesini otomatik olarak uyumlu hale getiriyor.

Artık Instagram​'ın simgesi, kullanıcıların tercih ettikleri ana ekran duvar kağıdının renk paletinden ilham alarak otomatikman Material You temasıyla eşleşecek.

Dinamik temalı uygulama simgelerini etkinleştirmek oldukça basit: Akıllı telefon veya tabletinizde, ana ekranın üzerine uzun basıp "Duvar Kağıdı ve Stil" seçeneğine dokunun. Ardından "Renk Paleti"ne tıklayarak bu seçeneği açabilir, uygulama ikonlarına renk paletinin uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

https://twitter.com/MishaalRahman/status/1715823149948842406

Bununla birlikte, bu özelliği destekleyen tek uygulamanın Instagram​ olmadığını da belirtmek gerekiyor. Son dönemde Mastodon, LinkedIn, Reddit, Telegram, Threads ve WhatsApp gibi diğer sosyal medya​ ve mesajlaşma platformları da 'dinamik uygulama simgeleri'ni benimsemişti.

Ayrıca, Google ve Samsung gibi büyük şirketlerin çoğu uygulaması da dinamik tema özelliğini destekliyor.

ÇIKARTMA OLUŞTURMA ARACI YOLDA

Instagram​, Hikaye ve Reels bölümüne 'çıkartma oluşturma' aracı da getireceğini duyurdu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde, istediği bir fotoğraftan arka planı kaldırabilecek ve gönderisine sticker olarak ekleyebilecek.

Instagram​ Başkanı Adam Mosseri'nin açıklamasına göre özel çıkartma aracı, kullanıcıların bir fotoğraf seçmesine, arka planından kaldırmasına, ardından herhangi bir yere yerleştirmesine ve normal bir çıkartma olarak kullanmasına izin verecek.

Kaynak: SamMobile
Sonraki Haber Yükleniyor...