Tgrt Haber

Instagram’da az kişinin fark ettiği değişiklik: Bugünden itibaren geçerli olacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 10:56 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 10:57
Instagram’da az kişinin fark ettiği değişiklik: Bugünden itibaren geçerli olacak

Instagram engelleme özelliğinin çalışma şeklini değiştirdi. Önceden iki farklı engelleme seçeneği sunulurken, artık tek bir seçenek sunuluyor.

Instagram​, kullanıcı​ hesaplarını engelleme​ özelliğinin çalışma şeklinde değişiklik yaptı. Sosyal medya uygulaması önceden birini engellemek istediğinizde size iki seçenek sunuyordu:

"Bu hesabı engelle" seçeneğini seçerseniz, sadece söz konusu hesap​ engelleniyordu; fakat "Oluşturabileceği diğer hesapları da engelle"yi seçerseniz, hem o kişi hem de gelecekte oluşturacağı hesaplar da otomatik olarak engelleniyordu. Sosyal medya devi bu iki seçeneği kaldırdı.

INSTAGRAM ENGELLEME ÖZELLİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ

Bugünden itibaren geçerli olacak yenilikle birlikte artık Instagram varsayılan olarak hem engellediğiniz kişiyi hem de onun sahip olabileceği ve gelecekte oluşturabileceği başka hesapları otomatik olarak engelleyecek.

Birini engellediğinizde şunlar olacak:

Engellediğiniz kişi size mesaj gönderemeyecek veya Instagram'da profilinizi ve içeriklerinizi bulamayacak.
Onu engellediğinizden haberdar olmayacak.
Engellemesini istediğiniz zaman Ayarlar​ bölümünden kaldırabileceksiniz.

Instagram’da az kişinin fark ettiği değişiklik: Bugünden itibaren geçerli olacak

Daha önce bir kişinin gelecekte oluşturabileceği yeni hesapları da dahil ederek engelleme seçeneği kullanıcıya bırakılmıştı. Dilerse bunu seçebiliyordu veya sadece söz konusu hesabı engellemeyi de tercih edebiliyordu ve böylece engellenen kişinin oluşturacağı yeni hesaplar, engelden muaf tutulmuş oluyordu.

Ancak Instagram kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için iki seçeneği birleştirdi ve "hem o kişiyi hem de sahip olabileceği diğer hesapları engelleme" özelliğini varsayılan hale getirdi.

Bu arada birisinin hesabını ve sahip olabileceği veya yeni oluşturabileceği diğer hesapları engellediğinizde, engelleme işlemi bu kişinin halihazırda takip ettiğiniz diğer hesapları için geçerli olmuyor. Bu hesapları ayrı ayrı engellemeniz gerekiyor.

Diğer yandan, eğer bir kişiyi tamamen engellemek istemiyorsanız ama ondan rahatsızsanız, kısıtlayabilirsiniz. Birisini kısıtladığınızda paylaşımları akışınıza düşmez. Fotoğraflarınıza yaptığı yorumları sadece kendisi görebilir, atmış olduğu mesajlar da DM'deki ana gelen kutusu bölümüne düşmez. Böylece kişiyle etkileşiminizi engellemeden kesebilirsiniz.

TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...