Tgrt Haber

Instagram'da birine mesaj atarken iki kere düşünün: Yeni güncelleme sunuldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
04 Ağustos 2023 12:05 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 12:07
Instagram'da birine mesaj atarken iki kere düşünün: Yeni güncelleme sunuldu

Sosyal medya şirketi Instagram, kullanıcılarının istenmeyen fotoğraf ve videolara maruz kalmasını önlemek için geliştirdiği yeni özelliğini duyurdu. Artık mesaj istekleri yalnızca metinle sınırlı olacak.

Instagram​, kullanıcılarını istenmeyen mesajlardan korumak için geliştirdiği yeni özelliğini kullanıma sundu. Artık tanımadığınız bir kişiye mesaj isteği göndermeden önce iki kere düşünmeniz gerekecek, zira sosyal medya platformunda yeni kısıtlamalara tabi tutulacaksınız.

İlk olarak, sizi takip etmeyen birine artık yalnızca bir defa mesaj isteği gönderebileceksiniz. Karşıdaki kişi isteğinizi kabul ederse DM göndermeye devam edebileceksiniz. Önceden böyle bir sınırlama bulunmuyordu. Yeni özellik, DM kutusu spam mesajlarla dolanlara rahat bir nefes aldıracak.

Sosyal ağın bir diğer özelliği de, ne tür mesajlar gönderilebileceğiyle ilgili. TechCrunch'un haberine göre, Instagram mesaj isteklerini "metinle" sınırlandırdı. Yani karşıdaki kişi ancak isteğinizi kabul ettikten sonra ona fotoğraf, video veya sesli mesaj gönderebileceksiniz.

ÖZELLİKLE KADINLAR​ DÜŞÜNÜLDÜ

Instagram, bu kısıtlama sayesinde, insanların artık takip etmedikleri kullanıcılardan istenmeyen fotoğraflar ve videolar almayacaklarını belirtti. Ayrıca yeni sistemin özellikle kadınlar için faydalı olacağını, çünkü kadınların DM üzerinden sürekli müstehcen görüntüler aldığını ifade etti.

Meta Kadın Güvenliği Başkanı Cindy Southworth, TechCrunch'a yaptığı açıklamada, "İnsanların gelen kutularını açtıklarında kendilerini güvende ve kontrol altında hissetmelerini istiyoruz. Herkesin Instagram'da daha güvende hissetmesine yardımcı olacak yolları araştırmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Instagram'da birine mesaj atarken iki kere düşünün: Yeni güncelleme sunuldu

Sosyal medya şirketi bu özelliğini Hazirann ayından beri test ediyordu. Bugünden itibaren resmi olarak kullanıcılara sunuldu.

Instagram halihazırda, rahatsız edici kelimeler, ifadeler ve emojiler içeren mesaj isteklerinin otomatik olarak gizli bir klasöre gönderildiği bir "Gizli Kelimeler" ayarına da sahip.

Buna ek olarak, engellemek istemediğiniz ama karşınıza çıkmasından da rahatsız olduğunuz bir kişiyi, kısıtlayarak hesabınızdan kolayca uzaklaştırabiliyorsunuz. Bir kullanıcıyı kısıtladığınızda, paylaşımlarınıza yaptığı yorumları sadece kendisi görebilir ve size gönderdiği mesajlar da "İstekler" klasörüne düşer.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...