Tgrt Haber

Instagram'da nabza göre şerbet: Kişiden kişiye ayarlayacağınız Hikayeler geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin
06 Ekim 2023 11:00 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 11:04
Instagram'da nabza göre şerbet: Kişiden kişiye ayarlayacağınız Hikayeler geliyor

Meta’nın sosyal medya platformu Instagram için Hikayeler’de yeni bir döneme girilecek. Kullanıcılar Hikaye paylaşırken artık daha fazla hedef kitle seçeneğine sahip olacak. İşte ilk bilgiler ve ekran görüntüleri.

Instagram Hikayeleri’nde yeni bir değişikliğe gidiliyor. Son zamanda yapay zekaya odaklanan Meta​, bu kez de Hikayeler tarafında kullanıcıları ilgilendiren yeni bir güncelleme yapacak.

Halihazırda paylaşılan Hikayeler, takipçileriniz veya yakın arkadaşlarınız olmak üzere iki şekilde servis ediliyordu. Ancak Meta, bunu biraz daha ileriye taşıyor. Artık Instagram Hikayeleri’nde birden fazla hedef kitle seçebileceksiniz.

INSTAGRAM HİKAYELERİ’NDE BİRDEN FAZLA KİTLE SEÇİLEBİLECEK

Instagram CEO’su Adam Mosseri, Hikayeler için yeni gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Mosseri, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, hikayelerinizi birden fazla kitle listesiyle paylaşma özelliğini test etmeye başladık. Bu, hikayeleri daha küçük gruplarla paylaşmanıza olanak tanıyor ve hikayelerinizi kimlerin görebileceği konusunda size daha fazla kontrol sağlıyor. Yakın Arkadaşlar'ı sıklıkla kullanan biri olarak, hayatımdaki insanlar için ek listeler oluşturabileceğim için oldukça heyecanlıyım." 

Instagram'da nabza göre şerbet: Kişiden kişiye ayarlayacağınız Hikayeler geliyor

Şu anda Instagram'da bir Hikaye paylaşmak istiyorsanız iki seçeneğiniz bulunuyor. İlk yol, Hikayenizi hesabınızdaki tüm takipçilerle paylaşmak. Bu seçenekle birlikte Hikayeniz,  Instagram hesabınız özel olarak ayarlanmamışsa herkes tarafından görülebilir.

Diğer yol ise 'Yakın Arkadaşlar'. Eğer takipçilerinizin paylaştığınız Hikaye’yi görmesine istememiyorsanız ve bunu sadece görmesini istediğiniz kişilere özel kılmak istiyorsanız da Yakın Arkadaşlar özelliğini kullanabilirsiniz.

Şu anda test aşamasında olan bu özelliğin, ilerleyen günlerde devreye alınması bekleniyor.

Kaynak: Neowin
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...