Tgrt Haber

Instagram ve Facebook'ta paralık üyelik dönemi: İşte dudak uçuklatan fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Livemint.com
03 Ekim 2023 10:42 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 10:42
Instagram ve Facebook'ta paralık üyelik dönemi: İşte dudak uçuklatan fiyatı

Meta'nın sosyal medya platformları Instagram ve Facebook için aylık abonelik planı üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Şimdi konuyla ilgili bir gelişme daha yaşandı. Abonelik için istenecek aylık ücret belli oldu. Peki Instagram ve Facebook üyelik ücreti ne kadar olacak?

Sosyal medya devi Meta​, Avrupa'daki kullanıcılarına Instagram​ ve Facebook​ için reklamsız bir abonelik planı sunmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal'ın raporuna göre, bu plan kapsamında Meta, kullanıcılardan aylık yaklaşık 14 dolarlık bir ücret talep edebilir.

Haberde, şirket yetkililerinin, bu planı İrlanda gizlilik düzenleyicileri, Brüksel'deki dijital rekabet düzenleyicileri ve Avrupa Birliği​ (AB) gizlilik düzenleyicileri ile müzakere etmek üzere onaya sunduğu belirtildi.

Meta, AB'nin yeni Dijital Piyasalar Yasası kapsamında 'kapı bekçisi' statüsüne atanmıştı. Avrupa'da faaliyet gösterek büyük teknoloji şirketlerine sıkı düzenlemeler yaparak vatandaşları çevrim içi ortamda korumayı amaçlayan bu yasa, kullanıcıların farklı hizmetlerindeki kişisel verilerinin birleştirilmesini yasaklıyor.

INSTAGRAM VE FACEBOOK ABONELİK ÜCRETİ BELLİ OLDU

Meta'nın planına göre, Avrupa'daki kullanıcılar aylık 10 avro (287 TL) karşılığında Facebook veya Instagram'a masaüstü üzerinden abone olabilecekler. Ek hesaplar için ise her birine 6 avro (172 TL) ödenmesi öngörülüyor.

Mobil cihazlarda ise abonelik ücretinin yaklaşık 13 avroya (374 TL) çıkması bekleniyor. Masaüstü sürümüne göre daha pahalı olmasının nedeni, Meta'nın Apple ve Google'ın uygulama mağazalarının "uygulama için satın alımlar" üzerinden talep ettiği komisyonları hesaba katması olarak belirtiliyor.

Meta, kullanıcılara kişiselleştirilmiş reklamlarla Facebook ve Instagram'a erişmeye devam etme veya hizmetleri reklamsız olarak kullanma seçeneği sunacak. Ancak bu planın İrlanda veya Brüksel'deki düzenleyiciler tarafından AB'nin yasalarıyla uyumlu bulunup bulunmayacağı henüz kesin değil.

Meta'nın verilerine göre, şirketin 2023'ün ilk yarısında yaklaşık 258 milyon aylık Facebook kullanıcısı ve 257 milyon aylık Instagram kullanıcısı bulunuyor. Öte yandan TikTok'un da Meta'nın planına benzer bir reklamsız ve paralı üyelik sistemi üzerinde çalıştığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Kaynak: Livemint.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...