Tgrt Haber

Instagram'da yapay zeka dönemi başlıyor: Uygulamanın yeni özelliğinden ilk görüntüler geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tuttoandroid
07 Haziran 2023 09:59 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 10:10
Instagram'da yapay zeka dönemi başlıyor: Uygulamanın yeni özelliğinden ilk görüntüler geldi

ChatGPT'nin artan popülerliğiyle sosyal medya şirketleri de yapay zekaya odaklanmaya başladı. Son olarak Instagram için de yapay zeka sohbet robotu testleri başladı. Buna ilişkin ilk görüntüler paylaşıldı.

Son aylarda ChatGPT​'nin yükselişi tüm teknoloji devlerinin dikkatini çekti ve odağını yapay zekaya çevirmesini sağladı. Geçtiğimiz ay Snapchat​, yapay zeka​ sohbet robotu MyAI'ı uygulamaya getiren ilk sosyal medya şirketi oldu.

Bu kez Instagram​'da Snapchat'in yolundan gidiyor ve yapay zeka akımına katılıyor. Meta bünyesindeki uygulamanın yapay zeka üzerine çalıştığını gösteren test görüntüleri ortaya çıktı. 

INSTAGRAM'A YAPAY ZEKA SOHBET ROBOTU GELİYOR

Instagram'ın yapay zeka tabanlı sohbet robotuna ilişkin görüntüler, tersine mühendis Alessandro Paluzzi tarafından paylaşıldı. 

Görünüşe göre kullanıcılar, ilerleyen zamanda gelecek güncelleme ile yapay zekaya dayalı sohbet robotuyla mesajlaşma fırsatına sahip olacak. 

Instagram'da yapay zeka dönemi başlıyor: Uygulamanın yeni özelliğinden ilk görüntüler geldi

Sohbet robotu, Instagram'da mesaj yazmakta zorluk çekenler için de büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar başka biriyle yaptıkları bir sohbette bundan bahsedebilecek.

Şu anda yapay zeka aracı henüz test aşamasında, dahili olarak test edildiği için beta kullanıcıları bile bu yeniliğe erişemez. 

Ancak geçtiğimiz aylarda Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in sosyal medya devinin geliştirici ekibinin Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp'a getirmek için yapay zeka karakterleri üzerinde çalıştığını doğrulamış, yakın gelecekte bunu hayata geçireceklerini söylemişti. 

Kaynak: tuttoandroid
Derleme: Okan Güleş / Tgrthaber.com.tr

Kaynak: Tuttoandroid
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...