Tgrt Haber

WhatsApp'ı açan gözlerine inanamadı: Yeni özellik bugün kullanıma sunuldu

06 Haziran 2023 18:13 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 18:13
WhatsApp'ı açan gözlerine inanamadı: Yeni özellik bugün kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın deneme sürümünden çıkarıp genel kullanıma açtığı 'mesaj düzenleme' özelliği bugün itibarıyla Türkiye'de de kullanılmaya başlandı. Peki WhatsApp'ta mesaj nasıl düzenlenir?

WhatsAppmesaj düzenleme butonunu Türkiye​'deki kullanıcıları için aktif etti. Yeni özellik iki hafta önce deneme sürümünden çıkarılmıştı ve birçok ülkede kullanıma sunulmuştu. Bugünden itibaren artık Türk kullanıcılar da WhatsApp'ta gönderdikleri bir mesajı 15 dakika içinde istediği kadar düzenleyebilecek.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEME NASIL YAPILIR?

WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliği yalnızca metinleri kapsıyor. Fotoğraf, video, belge, ses kaydı ve benzeri diğer medya dosyaları gönderildikten sonra düzeltilemiyor. Bu tür mesajlarda gönderdikten sonra bir yanlışlık yaptığınızı fark ettiyseniz "herkesten sil" özelliğini kullanarak geri çekebilirsiniz.

Ayrıca düzenlediğiniz mesaj WhatsApp uygulamasında "Düzenlendi (Edited)" ibaresiyle işaretleniyor. Böylece karşı taraf söz konusu mesajın sonradan değiştirildiğini anlayabiliyor. Fakat uygulama düzenlenmiş bir mesajın orijinal versiyonunu görüntülemeye izin vermiyor.

WhatsApp mesaj düzenle özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • WhatsApp'ı açın.
  • Düzenleme istediğiniz mesajı bulun.
  • Mesaja basılı tutun ve açılan menüdeki "Düzenle" butonuna tıklayın.
  • Düzeltmeyi yaptıktan sonra kaydedin.

WhatsApp'ı açan gözlerine inanamadı: Yeni özellik bugün kullanıma sunuldu

TÜM PLATORMLARDA SUNULDU

WhatsApp mesaj düzeltme özelliğini Android ve iOS akıllı telefonların yanı sıra PC'deki uygulamasında kullanıma sundu. App Store ve Google Play Store'dan uygulamayı güncelleyerek veya WhatsApp'ın resmi sitesinden en yeni sürümü yükleyerek yenilikten faydalanılabilir.

Bununla birlikte özellik kademeli olarak yayınlandığından herkeste kullanılabilir olması birkaç gün sürebilir. Bu nedenle henüz mesaj düzenleme işlevinden yararlanamayanların bir müddet daha beklemeleri gerekiyor.

TELEGRAM​'DA DA VAR

Mesaj düzenleme özelliğinin WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden biri olan Telegram'da da olduğunu belirtmek gerekiyor. WhatsApp'ta sadece 15 dakika süreyle mesajlar düzeltilebiliyorken, Telegram'da bu süre 48 saate kadar çıkıyor.

Önümüzdeki süreçte WhatsApp'ta da süre uzayabilir. Şirket daha önce "herkesten sil" özelliğini de 15 dakika süreyle kullanmaya izin veriyordu, ardından bunu 1 saate kadar yükseltti.

Kaynak: WhatsApp Blog

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: WhatsApp
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...