Tgrt Haber

Instagram'da 'Yapay zeka' dönemi: Fotoğraflar artık ona emanet!

29 Eylül 2023 09:13 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 09:23
Instagram'da 'Yapay zeka' dönemi: Fotoğraflar artık ona emanet!

Meta, bu hafta yapay zekaya yönelik pek çok yeniliklerini sergiledi. Etkinliğin ardından Instagram için de planlanan özellikler paylaşıldı. Kullanıcılar artık fotoğraflarda yapay zekaya güvenecek.

Son yılların en dikkat çeken yeniliklerinden biri yapay zeka​. ChatGpt​'nin piyasaya çıkışıyla trend haline gelen bu teknoloji, giderek hayatımızın bir parçası haline geliyor. İnternet tarayıcıları, arama motorları ve daha birçok alanda kullanımını genişleten yapay zeka, bu kez de sosyal medya uygulamalarına sıçradı.

Snapchat​, yapay zekayı kullanan ilk şirketlerden biriydi. Ancak şimdi sırada Instagram​'da var. Kullanıcılar artık yapay zeka ile fotoğraflarda yeni bir çağ başlatacak. Peki ama nasıl?

INSTAGRAM İÇİN YAPAY ZEKA ÖZELLİKLERİ TANITILDI

Meta​'nın Instagram için duyurduğu güncelleme, son derece gelişmiş üretken yapay zeka filtresine benzeyen "yeniden biçimlendirme" aracı. Bu araç, kullanıcılara mevcut fotoğraflarını çeşitli görsel stillere dönüştürme olanağı tanıyacak.

Kullanıcılar, arzu ettikleri spesifik görünümü ve ambiyansı ifade etmek amacıyla "suluboya" gibi açıklamalar veya "dergi ve gazetelerin yırtık kenarlarından yapılmış kolaj" gibi daha karmaşık istemler sunarak görüntüler oluşturabilecek.

Instagram'da 'Yapay zeka' dönemi: Fotoğraflar artık ona emanet!

Öte yandan Meta,  sanal bir yeşil ekran işlevi görecek şekilde üretken yapay zekanın gücünden yararlanan "arka plan" adlı başka bir yenilikçi aracı da gösterdi. Bu araç sayesinde ise kullanıcılar, ''Beni çarpıcı bir aurora borealis arka planına yerleştir" gibi istemleri girerek görüntüleri anında istenen arka plana dönüştürebilecekler.

Henüz çıkış tarihi verilmeyen bu yenilikler şu an için test sürecinde. Ancak ilerleyen günlerde yayınlanacak bir güncelleme ile kullanıcılara sunulacaktır.

Kaynak: Meta
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...