Tgrt Haber

Threads hesap silme artık Instagram'sız yapılabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
27 Eylül 2023 10:26 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 10:29
Threads hesap silme artık Instagram'sız yapılabilecek

Threads hesap silme özelliğini sunmuyordu. Kullanıcılar Threads'ten ayrılmak için, Instagram hesaplarını kapatmak zorunda kalıyordu. Ancak yakında bu durumun değişeceği, yetkili isimlerden gelen açıklamayla kesinleşti.

Meta​, Temmuz ayında metin tabanlı sosyal ağı Threads​'i kullanıma sundu. Fakat kullanıcıların Instagram​ hesaplarını silmeden Threads hesaplarını kapatmalarının bir yolu olmadığı için eleştirilere maruz kalmıştı. Şirket bu sorunu yakında düzelteceğini açıkladı.

TechCrunch sitesinin haberine göre, Meta'nın Baş Ürün Gizlilik Sorumlusu Michel Protti, Threads hesabını silme özelliğini geliştirmeye devam ettiklerini açıkladı. Aralık ayına kadar herkesin kullanımına sunmayı planladıklarını belirtti.

Protti, Threads'in Instagram'a bağımlı olduğunu ve uygulamanın lansmanı sırasında kullanıcıların her iki platformdaki hesaplarını birbirinden ayırmanın teknik olarak mümkün olmadığını dile getirdi.

Michel Protti, "Teknik olarak, Instagram hesabınızı silmeden, Threads hesabının silinmesi son derece zordu. Bu nedenle kullanıcılara hesabı özel olarak ayarlamak, tüm içeriği gizlemek ve devre dışı bırakmak gibi hakları sağlamaya özellikle dikkat ettik." değerlendirmesinde bulundu.

DUTLUK OLMA TEHLİKESİ YAŞIYOR

Threads platformu, piyasaya sürüldükten sonraki ilk haftasında 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Fakat bu başarısı kısa sürdü. Şu anda Android uygulamasındaki günlük aktif kullanıcı sayısı 10 milyon civarında seyrettiği biliniyor.

'Twitter katili' olarak lanse edilen Threads, Mastodon gibi sosyal ağların da kullandığı merkeziyetsiz sosyal ağ protokolü olan ActivityPub desteğine de kavuşacak. Kullanıcılar bu protokolü kullanan tüm uygulamalarla etkileşime girebilecekler.

Threads hesap silme artık Instagram'sız yapılabilecek

Instagram Başkanı Adam Mosseri​, ActivityPub desteğini lansman sırasında Threads'e eklemeyi yetiştiremediklerini, ancak bunun çok yakında gerçekleşeceğini açıklamıştı.

THREADS HESAP KAPATMA - THREADS NASIL SİLİNİR?

Threads uygulaması Instagram ile bağlantılı olduğu için, hesabınızı kalıcı olarak silemiyorsunuz. Uygulamanın destek sitesinde paylaşılan bilgiye göre, Threads profilinizi ve verilerinizi silmek için Instagram hesabınızı silmeniz gerekiyor.

Eğer Instagram hesabınızı silmek istemiyorsanız, Threads hesap silme yöntemi şu an için maalesef yok. Fakat iyi haber şu ki, profilinizi geçici olarak kapatabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, hesabınız hala var olmaya devam eder ama paylaşımlarınızı, beğenilerinizi, takipçilerinizi ve diğer verilerinizi kimse göremez.

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...