Tgrt Haber

Instagram'a yapay zeka özelliği: 'Beni Ayasofya'ya götür'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
15 Aralık 2023 11:26 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 11:30
Instagram'a yapay zeka özelliği: 'Beni Ayasofya'ya götür'

Instagram son günlerde birçok yapay zeka özelliğini kullanıma sundu. Kullanıcıların, günlük hayatta karşılaştığı çeşitli sorunlar hakkında konuşabileceği 'Meta AI' sohbet robotu bunlardan en dikkat çekeni. Şirket şimdi de paylaşılan hikayelerde bambaşka bir hava katacak olan 'yapay zeka ile arka plan kaldırma aracını' devreye aldı. Instagram arka plan kaldırma aracı nasıl kullanılır?

Meta, yapay zeka​ sohbet botu Meta AI​'ı Instagram​'a entegre etmesinin ardından, sosyal medya uygulamasına bir yapay zeka özelliği daha ekledi. Artık kullanıcılar, çektikleri hikayenin arka planını tereyağından kıl çeker gibi kolay bir şekilde kaldırabilecek.

Instagram arka plan kaldırma özelliğini şimdiye kadar sunmuyordu. Kullanıcılar bu işlemi Photoshop gibi üçüncü taraf uygulamalarla yapıyordu, fakat artık buna da gerek kalmadı. Yeni araç sayesinde Instagram'da arka plan değiştirme veya arka plan silme gibi işlemler adeta bir çocuk oyuncağı haline geldi.

SİZ HAYAL EDİN, YAPAY ZEKA GERÇEKLEŞTİRSİN

Meta'nın yapay zeka yöneticisi Ahmad Al-Dahle'nin Threads'te paylaştığı videodan anlaşıldığı gibi, Instagram'ın yeni yapay zekası, kullanıcının yazdığı metin istemleri (prompt) doğrultusunda bir arka plan üretiyor. Yani kullanacağınız arka plan fotoğrafını sizin seçmenize gerek kalmıyor.

Instagram'a yapay zeka özelliği: 'Beni Ayasofya'ya götür'

"Beni İstanbul Boğazı'na götür" ya da "Eyfel Kulesi" gibi komutları araca yazarak, fotoğrafınızı saniyeler içinde istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz. Fakat bu özellik henüz yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcıların erişimine açıldı. Türkiye ve diğer ülkelerde henüz kullanıma sunulmadı.

INSTAGRAM ARKA PLAN KALDIRMA ARACI NASIL KULLANILIR?

Donanım Haber'de yer alan bilgiye göre, Instagram'ın yeni yapay zeka destekli arka plan kaldırma aracını kullanmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Instagram’ı açın.
  2. Hikaye paylaşım ekranına gelin.
  3. Üstteki arka plan değiştirme simgesine dokunun.
  4. Fotoğrafın arka planı saydam olacak.
  5. Arka planı değiştirmek için bir istem girin.
  6. Yeni arka planlı fotoğrafı paylaşın.
  7. Instagram hikaye arka plan kaldırma tamamdır.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...