Tgrt Haber

Instagram'dan çok konuşulacak güncelleme: 'Reels arkadaşlıklarını' bitirecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 09:54 - Güncelleme : 22 May 2023 09:56
Instagram'dan çok konuşulacak güncelleme: 'Reels arkadaşlıklarını' bitirecek!

Instagram, birine daha önce görmüş olduğu bir videoyu gönderenleri artık uyaracak. Geliştirme aşamasında olan yeni özellik, her gün aynı videyu onlarca kez görmek zorunda olanların hayatını kurtaracak.

Kısa bir süre önce dünya genelinde erişim sorunuyla boğuşan Instagram'a gelecek yeni özellik ortaya çıktı. Artık birine daha önce görmüş olduğu bir videoyu göndermeye çalışırsanız, Instagram'dan uyarı alacaksınız.

Bu güncelleme özellikle yüksek takipçili ve çevresi geniş olan hesapların işine yarayacak. Çünkü onlara her gün daha önce gördükleri videoların aynısı onlarca hatta belki de yüzlerce kez gönderiliyor. Bu durum bir yerden sonra her iki taraf için de can sıkıcı olabiliyor.

KAÇ KEZ GÖNDERİLDİĞİNİ SÖYLEYECEK

Sosyal medya platformu yeni özellik sayesinde videoyu aynı kişiye daha önce kaç kişinin gönderdiğini söyleyecek. Bir de söz konusu videodaki nesneyi kastederek "Carl bunlardan pek hoşlanmıyor, yine de göndermek istediğine emin misin? Daha önce 17 kişi gönderdi." minvalinde bir uyarı mesajı yerleştirecek.

https://twitter.com/soren_iverson/status/1659934408751857665

Yeni özelliği Twitter'da Soren Iverson sızdırdı. Iverson'un paylaşımının altına yüzlerce takipçisi "bu özelliğe gerçekten ihtiyacım var, her gün birçok video alıyorum" şeklinde yanıtlar verdi.

Öte yandan Instagram'ın video uyarı sistemini ne zaman aktifleştireceği henüz belli değil. Sosyal medya platformları bir özelliği kullanıma açmadan önce küçük bir kullanıcı grubuyla deniyor. Özelliğin çalışmasında herhangi bir sorun yoksa genel kullanıma açıyor.

YORUMLARDA GIF DÖNEMİ

Bu arada Instagram yorumlarda GIF ile cevap verme dönemini de başlattı. Kullanıcılar gönderilere GIF'ler ile yorum yaparak duygularını daha net ifade edebiliyor. Ayrıca kullanıcıların arama geçmişinin belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmesini sağlayan 'otomatik temizleme' özelliği de kullanıma sunuldu.

Kaynak: Soren Iverson - Twitter

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...