Tgrt Haber

Instagram'dan devrim! Videolar yapay zeka ile dublajlı izlenecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPowerUser
24 Ocak 2024 13:35 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 13:37
Instagram'dan devrim! Videolar yapay zeka ile dublajlı izlenecek

Meta, Instagram platformuna ekleyeceği yeni yapay zeka özelliği ile dil bariyerlerini kaldırmayı hedefliyor. Instagram Reels'e getireceği ses çevirisi yeteneği ile içerik oluşturuculara küresel kitlelere hitap etme imkanı sunacak.

Meta​, yapay zeka odaklı gelişmeleri takip ederek, Instagram​ platformuna yenilikler eklemeye devam ediyor. Son birkaç ay içinde Instagram'da birçok yapay zeka özelliklerini tanıtan şirket, şimdi de Instagram Reels​'e getireceği ses çevirisi yeteneği ile dikkat çekiyor.

INSTAGRAM, DİL BARİYERİNİ KALDIRACAK

Sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi​'nin keşfettiği bilgilere göre, Meta'nın geliştirdiği bu özellik, Instagram uygulaması içinde Reels videolarının sesini başka bir dile çevirmeye olanak tanıyacak.

Ancak şu an için belirsiz olan detaylardan biri: çevirinin Reels'in yayınlanmasından sonra mı, yoksa içerik oluşturuculara bir ses çevirisi eklemek için yayınlamadan önce bir seçenek mi sunulacağı bilinmiyor.

Instagram'dan devrim! Videolar yapay zeka ile dublajlı izlenecek

Bu yeni özellik, içerik oluşturucular için dil engelini kaldırarak küresel kitlelere hitap etmelerini sağlayacak. Aynı zamanda Reels videolarını izleyen kullanıcılar, coğrafi sınırları aşan içeriklere erişebilecek ve bu içerikleri anladıkları dillerde dinleyebilecek.

Paluzzi'nin aktardığı bilgiye göre, Meta henüz ses çevirisi özelliğinin geliştirme aşamasında. Bu nedenle, Instagram kullanıcıları, bu yeni özelliğin uygulamada ne zaman kullanıma sunulacağını merakla bekliyor.

SOHBET BOTUNU DA AÇTI

Meta kısa süre önce Messenger, Instagram ve WhatsApp'ta 'Meta AI' isimli yapay zeka sohbet botunu devreye aldı. Fakat şimdilik sadece ABD'de yaşayanlar kullanabiliyor.

Meta AI, sorduğunuz sorulara cevap verebiliyor ve metin istemlerine dayalı görseller de oluşturabiliyor. Ayrıca, yapay zeka tarafından oluşturulan bir görüntüyü kullanabilen ve arkadaşlarınızın metin istemlerini kullanarak onu daha da değiştirmesine olanak tanıyan Reimagine adlı yeni bir özelliği de bulunuyor.

Kaynak: MSPowerUser
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...