Tgrt Haber

Instagram'dan gençlere yeni kısıtlama: Artık DM atılamayacak

25 Ocak 2024 16:27 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 16:27
Instagram'dan gençlere yeni kısıtlama: Artık DM atılamayacak

Meta, Instagram ve Messenger'da genç kullanıcıları potansiyel istenmeyen temaslardan korumak için 16 veya 18 yaşın altındaki kullanıcıların varsayılan olarak takip etmedikleri kişilerden DM almasını kısıtlayan yeni bir güvenlik önlemi getiriyor.

Meta, 2021'de Instagram​'daki yetişkinlerin kendilerini takip etmeyen 18 yaşın altındaki kullanıcılara mesaj göndermesini kısıtlamıştı. Şirket şimdi de, gençleri potansiyel olarak istenmeyen temaslardan korumaya yardımcı olmak için bu kuralı genişletiyor.

Ülkelerine bağlı olarak 16 veya 18 yaşın altındaki kullanıcılar, artık varsayılan olarak takip etmedikleri herhangi bir kişiden, gençler​ tarafından gönderilse bile DM (Direkt Mesaj) alamayacak. Bu yeni güvenlik önlemi hem Instagram hem de Messenger​ için geçerli olacak.

AİLELERİNİN ONAYI GEREKECEK

Messenger'daki genç kullanıcılar yalnızca Facebook arkadaşlarından veya telefon rehberlerindeki kişilerden mesaj alabilecek. Ve özellik varsayılan olarak etkin olduğundan, hesapları ebeveyn denetimi altında olan gençlerin, yapacakları her türlü değişikliğin velileri tarafından onaylanması gerekecek.

Bununla birlikte, özelliğin kullanıcının beyan ettiği yaşa ve Meta'nın kullanıcıların yaşını tahmin etmek için tasarlanmış teknolojisine bağlı olacağından, yüzde 100 kusursuz çalışmayabileceği de belirtiliyor.

Bu ayın başlarında Meta, Instagram ve Facebook'ta kendine zarar verme, sansürlenmemiş şiddet, yeme bozuklukları ve diğer zararlı konularla ilgili içerikleri gençlerden saklamaya başlayacağını duyurmuştu. Buna göre, yaşı 16'dan küçük bir kullanıcı, takip ettiği hesaplar tarafından paylaşılmış olsa bile akışta ve hikayelerinde bu konuları içeren gönderileri görmeyecek.

Şirket ayrıca yakın zamanda, 18 yaşın altındaki gençlere, 10 dakikadan fazla bir süre boyunca kaydırma yapmaları durumunda uygulamayı kapatmaları ve uyumaları için "gece uyarıları" gönderecek bir özelliği de kullanıma sundu.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...