Tgrt Haber

X'e artık 'şifresiz' giriş yapılabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
24 Ocak 2024 16:08 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 16:08
X'e artık 'şifresiz' giriş yapılabilecek

X, yaptığı duyuruyla geçiş anahtarı (passkey) desteğini ekledi. Geçiş anahtarı, birden fazla cihazda sorunsuz oturum açmayı sağlayarak parolaların yerine geçiyor.

X (Twitter), passkey (geçiş anahtarı) desteği ekleyeceğini duyurdu. Halihazırda Amazon, Google, TikTok, Apple dahil olmak üzere birçok şirket tarafından kullanıcılara sunulan bu özellik, uygulamalara şifresiz giriş yapmayı kolaylaştırıyor.

X, GEÇİŞ ANAHTARI​ ÖZELLİĞİNİ BAŞLATTI

Geçiş anahtarı, birden fazla cihazda oturum açma işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış, parolalara güvenli ve kullanışlı bir alternatif sağlayan bir özelliktir. Ayrıca cihazınız tarafından her hesap için ayrı ayrı oluşturulduğundan, geleneksel parolalara kıyasla gelişmiş güvenlik​ sağladığı ve dijital tehditlere karşı kullanıcıları koruduğu belirtiliyor.

X'e artık 'şifresiz' giriş yapılabilecek

X, geçiş anahtarı özelliğinin şu anda yalnızca iOS​ kullanıcılarına sunulduğunu belirtti. Firma, kullanıcılarına geçiş anahtarı kullanmasını tavsiye etme sebebini şöyle sıraladı:

- Sorunsuz oturum açma deneyimi: Geçiş anahtarları oturum açmayı kolay ve rahat hale getirir. Kurulumu tamamladıktan sonra, unutulan şifreyi hatırlamanıza veya sıfırlamanıza gerek kalmadan, farklı cihazlarda hesabınızda oturum açmak için geçiş anahtarını kullanabilirsiniz.
- Gelişmiş güvenlik: Geçiş anahtarları, hesabınız için daha güçlü bir güvenlik düzeyi sağlar. Cihazınız tarafından benzersiz bir şekilde oluşturuldukları için sahte, aldatıcı veya yetkisiz saldırılar gibi güvenlik tehditlerine karşı daha az savunmasızdırlar.

GEÇİŞ ANAHTARI NASIL ÇALIŞIR?

Geçiş anahtarları, WebAuthentication (veya "WebAuthn") standardındaki genel anahtar şifrelemesi kullanılarak oluşturulur. Bir hesap kaydettiğinizde, cihazınız her hesap için biri genel, biri özel olmak üzere benzersiz bir anahtar çifti oluşturur.

Daha sonra bu genel anahtar X'te paylaşılır ve saklanır, özel anahtar ise cihazınızda kalır. Şirketin açıklamasına göre, maksimum güvenlik sağlamak ve hesaba yetkisiz erişim olasılığını daha da azaltmak için geçiş anahtarınız hiçbir zaman X ile paylaşılmaz.

Cihazınızda geçiş anahtarına kaydolduktan sonra geleneksel şifre girmek yerine 'passkey' seçeneği ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Cihazınız, kimliğinizi doğrulamak için saklanan genel anahtarı kullanarak X'e bağlanacaktır.

Geçiş anahtarını etkinleştirmek için aşağıdaki aşamaları uygulayın:

  • Geçiş anahtarını etkinleştirmek istediğiniz hesapla X uygulamasında oturum açın.
  • Hesabınız'a tıklayın.
  • Ayarlar ve gizlilik'i seçin, ardından Güvenlik ve hesap erişimi'ne ve ardından Güvenlik'e tıklayın.
  • Ek parola koruması altında Geçiş Anahtarı'na tıklayın.
  • İstendiğinde şifrenizi girin.
  • Geçiş anahtarı ekle'yi seçin ve talimatları izleyin.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...