Tgrt Haber

Instagram'dan kullanıcılara rahat bir nefes aldıracak özellik!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2023 10:36 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 12:49
Instagram'dan kullanıcılara rahat bir nefes aldıracak özellik!

Instagram, Yakın Arkadaşlar özelliğini akış gönderileri için aktif etti. Paylaşılan bir fotoğrafı veya videoyu sadece yakın arkadaşlarla paylaşmak mümkün hale geldi.

Instagram​, kullanıcılarının akışta paylaştığı gönderileri sadece belli kişilerin görebileceği şekilde ayarlamalarını sağlayan yeni sistemi aktif etti. Artık tıpkı hikayelerde olduğu gibi, ana sayfada herhangi bir fotoğraf veya video paylaşırken "Yakın Arkadaşlar" seçeneği seçilebilecek.

Paylaşılan içerik yalnızca "Yakın Arkadaşlar" listenizdeki kişilere görünür olacak. Bunun dışındaki kişiler, sizi takip ediyor olsalar bile paylaşımınızı göremeyecek, beğenemeyecek ve yorum yapamayacak. Sosyal medya platformu bu sistemi ilk olarak, 2018 yılında Hikayeler​ için getirmişti.

Yakın Arkadaşlar özelliği gelmeden önce de hikayeyi kimlerin görüntüleyebileceğini sınırlamak mümkündü. Hikaye ayarlarında bulunan "Şu kişilerden gizle" bölümü sayesinde liste dışı kalmasını istediğiniz kişiyi seçebiliyordunuz.

Fakat bu durum yüksek takipçili kullanıcılar için zorlu bir süreç olabiliyordu, çünkü hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri tek tek seçmeniz gerekiyordu.

"Yakın Arkadaşlar" listesi tam da burada devreye girdi. Kullanıcıların istediği kişiyi kolayca ekleyebildiği bu liste, hikayelerini sadece belli takipçileriyle paylaşmak isteyenlere kolaylık sağladı. Meta bünyesinde faaliyet gösteren Instagram, şimdi kullanıcılarına akış gönderilerini de "Yakın Arkadaşlar" ile paylaşma imkanı sağladı.

YAKIN ARKADAŞLAR İLE GÖNDERİ NASIL PAYLAŞILIR?

Gönderi paylaşma kısmına eklenen "Hedef kitle"ye tıkladığınızda, içeriği tüm takipçilerinizin mi yoksa sadece yakın arkadaşlarınızın mı görebileceğini ayarlayabiliyorsunuz.

Bu şekilde paylaştığınız gönderiler, ana sayfadaki "Yakın Arkadaşlar" sekmesi altında görünecek. Böylece standart paylaşımlardan ayırt edilebilecek. Öte yandan yakın arkadaşlarınıza görünür olacak şekilde ayarladığınız paylaşımlar, profilinizdeki gönderi sayacına da etki edecek.

Yani profilinizi ziyaret eden herkes, yakın arkadaşlarınızla paylaştığınız gönderiyi göremese bile, profilinizdeki gönderi sayısına bakarak en azından bunu anlayabilir. Ayrıca bu yöntemle paylaştığınız gönderiler, ayrı bir simgeyle işaretlenerek diğer gönderilerden ayırt edilecek.

Hazırlayan: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...