Tgrt Haber

Instagram'dan yapay zeka hamlesi... 'Güven' sorununu çözecek özellik yolda

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2023 13:23 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 13:25
Instagram'dan yapay zeka hamlesi... 'Güven' sorununu çözecek özellik yolda

Sosyal medya platformu Instagram'da yapay zeka tabanlı içeriklerin sayısı son günlerde yükseliş gösterdi. Şirket, kullanıcıların yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri ayırt edebilecekleri yeni sistemi denemeye başladı.

Instagramyapay zeka çalışmalarına hız kazandırdı. Çatı şirketi Meta​ tarafından geliştirilen, Llama dil modeline dayanan üretken yapay zeka sistemini platform içinde kullanıma sunacağı, daha önceki sızıntılar ile ortaya çıkmıştı.

Sosyal medya şirketi bu kez de yapay zeka ile oluşturulan içerikler için harekete geçti. Buna göre uygulama, artık paylaşılan bir içeriğin yapay zeka tarafından mı yoksa insan tarafından mı üretildiğini söyleyecek.

INSTAGRAM YAPAY ZEKAYA KARŞI UYARACAK

Instagram'a gelecek özellikleri önceden açığa çıkarmasıyla tanınan Alessandro Paluzzi​'nin son paylaşımına göre, yapay zeka ile üretilen içeriklerde "İçerik oluşturucu veya Meta, bu içeriğin yapay zeka ile oluşturulduğunu veya düzenlendiğini bildirmiştir" şeklinde bir uyarı metni yer alacak.

Instagram, yapay zeka tarafından oluşturulan yanlış bilgilerin platformda yayılmasını önlemek amacıyla bu adımı attı. ChatGPT ve benzeri sistemler, günlük hayatta insanlara büyük kolaylık sağlasa da, bazen dezenformasyon üretmek amacıyla kullanılabiliyor ve bu nedenle çok sayıda yanlış bilgi internette paylaşılıyor.

https://twitter.com/alex193a/status/1685620855416467456

HİKAYELERDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Gönderilere uyarı yerleştirmenin haricinde, hikayelere de yapay zeka desteği getirecek Instagram, kullanıcıların fotoğraflardan istenmeyen nesneleri kaldırmalarını sağlayacak bir özelliği de test ediyor.

Yapay zeka destekli çalışacak bu fonksiyon sayesinde artık kullanıcılar photoshop ve benzeri uygulamalara ihtiyaç duymadan, direkt olarak hikaye paylaşımı esnasında fotoğraftan istenmeyen bir nesneyi kaldırabilecekler.

Alessandro Paluzzi'nin paylaşımına göre, yeni özellikler şu anda test aşamasında bulunuyor ve henüz beta sürecine geçilmedi. Bu sebeple kullanıcıların bir müddet daha beklemesi gerekecek.

Kaynak: Alessandro Paluzzi

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...