Tgrt Haber

İnternet tarayıcılarının tamamında kritik açık: Acilen güncelleyin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: forbes
14 Eylül 2023 14:20 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 14:22
İnternet tarayıcılarının tamamında kritik açık: Acilen güncelleyin!

Popüler internet tarayıcıları, yeni bir güvenlik açığıyla karşı karşıya kaldı. Siz de durumdan etkilenmemek için web tarayıcılarını hemen güncelleyin. Chrome, Firefox ve Opera’yı da etkiliyor.

Google Chrome​, Brave, Microsoft Edge​, Firefox ve Opera tarayıcılarını etkileyen büyük bir güvenlik sorunu tespit edildi. 

Tüm web tarayıcılarını ve WebP ile ilgilenen diğer birçok uygulamayı etkileyen bu kritik güvenlik açığı CVE-2023-4863 olarak numaralandırdı. Bilgisayar korsanlarının programda rastgele kod yürütmesine neden olan bu açık, kişisel verileri de riske atıyor.

İNTERNET TARAYICILARINI HEMEN GÜNCELLEYİN

Siber güvenlik odaklı araştırma şirketi Stack Diary; Google, Microsoft, Mozilla ve Brave'in eş zamanlı olarak kritik güvenlik güncellemeleri yayınladığını duyurdu. 

Yapılan tüm güncellemeler ise  temel olarak aynıydı. "Ciddi" olarak nitelendirilen bir güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının bilgisayarınızda rastgele kod çalıştırılabilmesine yol açıyordu. Üstelik bu güvenlik açığı, bilgisayar korsanları tarafından yaygın olarak sömürülmeye başlanmıştı. Neyse ki güncellemeler, kritik olan bu sorunu çözdü.

İnternet tarayıcılarının tamamında kritik açık: Acilen güncelleyin!

Libwebpm geliştiricileri sorunu zaten çözdüler. Bununla birlikte söz konusu tüm tarayıcılar da yeni sürüme güncellendi. Güncelleme özellikle Google Chrome, Microsoft Edge ve Brave (116.0.5845.188) ile Mozilla Firefox (117.0.1) için mevcuttur. Tarayıcı ayarlarından siz de güncellemeyi manuel olarak yapabilirsiniz.

Kaynak: forbes
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...