Tgrt Haber

iOS 16.5 yayınlandı: İşte iPhone'a gelen yeni özellikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
18 May 2023 20:32 - Güncelleme : 24 May 2023 10:06
iOS 16.5 yayınlandı: İşte iPhone'a gelen yeni özellikler

iOS 17'ye yaklaşırken Apple, iOS 16'yı güncellemeye devam ediyor. Bugün Türkiye saatiyle 20:00 itibarıyla iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 piyasaya sürüldü. Yeni güncellemeler ile birlikte iPhone ve iPad'e birçok yenilik eklenirken, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de yapıldı.

iOS 17​'nin tanıtılacağı WWDC23 için geri sayım başladı. Apple​ bir yandan iOS 16'ya yeni özellikler eklemeye ve var olan problemleri çözmeye devam ediyor.

Bugün geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürülen iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemlerinin beşinci büyük sürümleri olan iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 yayınlandı. iOS 16.4'ün yayınlanmasından 1 ay sonra gelen güncelleme ile birlikte iPhone ve iPad'lere yeni emojiler, Safari Web Push Bildirimleri dahil birçok yenilik geldi.

İOS 16.5 ÖZELLİKLERİ NELER?

Apple, iOS 16.4'te olduğu gibi iOS 16.5'te de yazılım hatalarına odaklanıyor. Ekran süresi ayarının senkronize olmaması ve Spotlight'ın yanıt vermeme sorunu çözüme kavuştu.

Bunlara ek olarak iOS 16.5 güncelleme notları şu şekilde:

  • Apple News'teki Spor sekmesi, takip ettiğiniz takımlar ve ligler için hikayelere, skorlara, puan durumu ve daha fazlasına kolay erişim sağlar
  • Apple News'teki Spor skorum ve program kartlarım sizi doğrudan belirli oyunlarla ilgili ek ayrıntıları bulabileceğiniz oyun sayfalarına götürür
  • Spotlight'ın yanıt vermeme sorunu düzeltir
  • CarPlay'deki Podcast'lerin içerik yüklememesi sorununu giderir
  • Ekran Süresi ayarlarının sıfırlanabileceği veya tüm cihazlar arasında senkronize edilememesi sorununu düzeltir

iOS 16.5 yayınlandı: İşte iPhone'a gelen yeni özellikler

Apple ayrıca MacBook için macOS Ventura 13.4 sürümünü de yayınladı. Apple Watch ile Otomatik Kilit açma özelliğinin Mac'te kullanılamaması sorunu çözüldü. Mac'i yeniden başlattıktan sonra klavyenin Bluetooth ile bağlanmasını engelleyen bir hata düzeltildi. Bununla birlikte macOS'ta tespit edilen güvenlik sorunları çözüme kavuştu.

İOS 16.5 NASIL YÜKLENİR?

Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye giderek destekleyen iPhone modellerine iOS 16.5 yüklenebilir. Güncellemenin boyut her iPhone modeline göre değişiklik gösteriyor, indirme hızı ise internetinizin hızına bağlı olarak değişecektir.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...