Tgrt Haber

iOS 17 resmen geliyor: Apple, WWDC23 etkinliğini yapacağı tarihi duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: wccftech
24 May 2023 10:02 - Güncelleme : 24 May 2023 10:05
iOS 17 resmen geliyor: Apple, WWDC23 etkinliğini yapacağı tarihi duyurdu

Yeni ürünlerini ve iOS 17 işletim sistemini tanıtmaya hazırlanan Apple, WWDC23’ü düzenleyeceği etkinliği açıklayarak kullanıcılara mail gönderdi.

Apple​, her yıl haziran ayında yazılımla ilgili yenilikleri sergilerken, bu yıl da yine iPhone kullanıcıları için iOS 17​, iPad’ler için iPadOS 17​ ve MacBook’lar için de yeni güncellemeler duyurulacak.

Etkinliğin hangi tarihte yapılacağı şu ana kadar netlik kazanmamıştı. Neyse ki Apple, kullanıcılara gönderdiği mailler ile WWDC23’ü 5/9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceğini resmi olarak duyurdu.

WWDC​ 23, 5 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Merakla beklenen WWDC 2023 etkinliğinde watchOS 10, yeni bir AR kulaklık ve güncellenen bir MacBook ürününün sergilenmesi bekleniyor.

Apple’ın mailde yazan açıklamalarına göre, ana açılış konuşması ilk gün 5 Haziran'da saat 10:00 PDT'de yapılacak. Açılış konuşması , Geliştirici uygulaması ve Apple TV ile beraber YouTube'un yanı sıra Apple'ın internet sitesinde canlı olarak yayınlanacak.

iOS 17 resmen geliyor: Apple, WWDC23 etkinliğini yapacağı tarihi duyurdu

WWDC23 sona erdikten sonra YouTube ve diğer platformlarda da izlenebilecek. Tahmin de edildiği üzere söz konusu etkinlikte; iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, macOS 14 ve tvOS 17 kamuoyuna duyurulup geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Buna ek olarak, merakla beklenen cihazlar olarak daha büyük 15 inç MacBook Air ve AR Headset ile yeni donanım sürümlerini de görmek mümkün.

İOS 17 HANGİ ÖZELLİKLERLE GELECEK

İOS 17 Özellikleri arasında pek çok belirgin detay yer alıyor. Yenilenmiş Kontrol Merkezi'nin iOS 17'de daha belirgin değişikliklerden biri olması bekleniyor. Kontrol Merkezi, son olarak 2017'de iOS 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana önemli bir güncelleme almadı.

Bunun dışında pek çok yeniliğin yer alacağı İOS 17'de özelliklerin beta sürümle belirginleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Wccftech
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: wccftech

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...