Tgrt Haber

iOS 17 yeni sorunla gündemde: Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
05 Aralık 2023 15:10 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 15:10
iOS 17 yeni sorunla gündemde: Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor

iOS 17 güncellemesi, yayınlandığı tarihten beri onlarca hata ile gündeme geldi. Şimdi de işletim sistemini kullanan bazı kişiler, mesaj yazarken aniden uygulamadan atıldıklarına dair paylaşımlar yapıyor.

Eylül ayında uyumlu iPhone​ modelleri için kullanıma sunulan iOS 17​ güncellemesi, ekran donmalarından aşırı ısınmaya kadar birçok farklı türden sorunla gündeme gelmişti. Apple​ yayınladığı ara güncellemeler ile bu sorunları büyük oranda çözse de, sürekil olarak listeye yeni maddeler ekleniyor.

MacRumors'un haberine göre bazı iOS 17 kullanıcıları, Mesajlar​, Notlar​ ve diğer uygulamalarda yazı yazarken aniden atılma sorunuyla karşılaşıyor. Bu hata, ekrana dokunmaya devam ederken uygulama değiştiricisinin beklenmedik bir şekilde ortaya çıkması sonucunda meydana geliyor.

IOS 17, MESAJ YAZARKEN ANİDEN UYGULAMADAN ATIYOR

Problemi belirtmek için Apple Topluluk Forumlarına ve Reddit'e uğrayan kullanıcılar, hatanın hızlı klavye kullanımı sonrasında ortaya çıktığını söylüyor ve ana kadar ‌iOS 17‌'nin tüm sürümlerinde (en son güncelleme olan iOS 17.1.2 dahil olmak üzere) yaşadıklarını belirtiyorlar.

Bazı kullanıcılar ‌iPhone‌'larını iade ettikten sonra yerine alınan cihazda da aynı sorunun meydana geldiğini rapor etti. Bu da Apple'ın sorunun yeterince farkında olmadığını ve çözmek için uğraşmadığı izlenimini uyandırıyor.

SORUNA GEÇİCİ ÇÖZÜM BULUNDU

Geçici bir çözüm bulunmuş durumda: Ulaşılabilirlik özelliğini devre dışı bırakmak. Ekranın üst yarısını parmakların kolayca erişebileceği bir konuma indiren bu özelliğin, uygulama değiştiricisinin aniden açılması sorununu çözdüğü belirtiliyor

Hatanın çözümü için adımlar şu şekilde:

  1. ‌iPhone‌'unuzda Ayarlar'ı açın.
  2. Erişilebilirlik'e dokunun.
  3. "Fiziksel ve Devimsel" altında Dokunma'yı seçin.
  4. Ulaşılabilirlik seçeneğinin yanındaki anahtarı kapatın.

Bu geçici çözüm, sorunun Apple'ın erişilebilirlik özelliği ile ilgili belirlenmemiş bir hassasiyet sorunundan kaynaklandığını düşündürürken, kullanıcılar, şirketin bu sorunu çözene kadar Ulaşılabilirlik özelliğini kapatmak zorunda kalacaklar.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...