Tgrt Haber

iOS 17 yüklü iPhone’larda can sıkan yeni sorun: Apple'dan çözüm bekleniyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
26 Kasım 2023 10:18 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 10:19
iOS 17 yüklü iPhone’larda can sıkan yeni sorun: Apple'dan çözüm bekleniyor

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 17 ile yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Kullanıcılar bu kez de ekran donma hatası ile karşı karşıya.

Apple, geçtiğimiz aylarda iOS 17​ işletim sistemini tanıttı ve desteklenen modellere sundu. Dikkat çeken özelliklerle gelen bu güncelleme, çıkış yaptığı tarihten bu yana pek çok sorunla gündeme geldi.

Her ne kadar Apple bu sorunları küçük yamalarla çözmeye çalışsa da, henüz tamamen bunlardan kurtulmuş sayılmaz. Öyle ki yakın zamanda bir başka sorun daha eklendi. 

İPHONE KULLANICILARI EKRAN DONMA SORUNUNDAN ŞİKAYETÇİ

iOS 17.1.1 güncellemesi ile fark edilen hata iPhone ekranlarının tamamen donmasına neden oluyor. Ses ve güç tuşlarına basmanın da bir etkisi olmuyor. 

Sosyal medyada paylaşılan videolara göre iPhone 13​, iPhone 14​ ve iPhone 15​ serilerinde bu hataya rastlandı.

iOS 17 yüklü iPhone’larda can sıkan yeni sorun: Apple'dan çözüm bekleniyor

Yaşanan bu sorun, belirli bir kullanım senaryosunda ortaya çıkmıyor. Kullanıcının Uygulama Kütüphanesinde bazı hareketleri yerine getirmesi gerek. Örneğin şaka yapmak isteyen bir arkadaşınız bunu kullanarak cihazınızı dondurabilir. Bundan kurtulmak için Ses yükseltme ve ses azaltma tuşlarına sırasıyla hızlıca basıp bıraktıktan sonra güç tuşuna basılı tutarak cihazı resetlemeniz gerekiyor. Apple’ın iOS 17.2 güncellemesi ile bu sorunu çözmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...