Tgrt Haber

iOS 18: iPhone'u yapay zekayla donatacak yeni güncelleme hakkında bilinenler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
24 Kasım 2023 12:34 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 13:30
iOS 18: iPhone'u yapay zekayla donatacak yeni güncelleme hakkında bilinenler

En iddialı iPhone güncellemelerinden biri olması beklenen iOS 18 sürümü hakkında bilinen detayları listeledik. İşte iOS 18 özellikleri, çıkış tarihi ve güncelleme alacak telefonlar.

Apple​'ın her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansı WWDC​'nin heyecanı şimdiden başladı, çünkü iOS 18​ güncellemesi ile ilgili bazı heyecan verici söylentiler ve beklentiler ortaya çıktı.

Eğer Apple bir tarih değişikliğine gitmezse, iOS 18 önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirilecek şirketin geleneksel geliştiriciler konferansı WWDC'de duyurulacak ve uyumlu bir iPhone'a sahip tüm kullanıcılara eylül ayında sunulacak.

IOS 18 GÜNCELLEMESİ İLE KULLANICILARI NELER BEKLİYOR?

Bloomberg'in teknoloji yazarı Mark Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre, iOS 18 sürümü "oldukça çığır açıcı" olacak ve "büyük yeni özellikler ve tasarım güncellemeleri" içerecek. Gurman, Apple'ın üst düzey yönetiminin yaklaşan işletim sistemlerini "iddialı ve çekici" olarak tanımladığını ekledi.

DAHA AKILLI BİR SİRİ

Mark Gurman, iOS 18'in "Siri ve Mesajlar uygulamasının soruları yanıtlama biçimini ve cümleleri otomatik olarak tamamlama beceresini" iyileştirecek olan üretken yapay zeka​ teknolojisine sahip olacağını söyledi.

Apple Müzik, Pages, Keynote ve Xcode gibi diğer Apple uygulamalarının da üretken yapay zeka tarafından desteklenen çeşitli özelliklere sahip olacağı belirtiliyor.

The Information'ın raporuna göre Apple, büyük dil modellerini Siri'ye entegre etmeyi planlıyor. Vakit alan karmaşık görevlerin otomatikleştirilmesine yardımcı olacak bu özelliğin iOS 18 güncellemesi ile iPhone'larda hayata geçirileceği belirtiliyor.

iOS 18: iPhone'u yapay zekayla donatacak yeni güncelleme hakkında bilinenler

Üretken yapay zeka uygulamaları, OpenAI'ın geçen yıl piyasaya sürdüğü ChatGPT sohbet botu sayesinde popülerlik kazandı. Bot, sorulan sorulara cevap vermek de dahil olmak üzere herhangi bir konuda gerçek bir insan edasıyla konuşabiliyor. Google ve Microsoft da kendi yapay zeka botlarını piyasaya sürmüştü.

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, Forbes dergisine verdiği demeçte, "Yıllardır jeneratif yapay zeka üzerinde çalışıyoruz ve birçok araştırma yaptık. Ve bu konuya gerçekten düşünceli bir şekilde yaklaşacağız ve derinlemesine araştıracağız, çünkü bunun kötü kullanımları olabileceğinin farkındayız." dedi.

ANDROID İLE İYİLEŞTİRİLMİŞ MESAJLAŞMA SİSTEMİ

iOS 18 özellikleri arasında 'Mesajlar' uygulamasında beklenen RCS sohbet servisi desteği de bulunuyor. Apple'ın önümüzdeki yıl itibarıyla benimseyeceğini duyurduğu bu özellik, iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarıyla mesajlaşma deneyimini büyük ölçüde iyileştirecek.

RCS desteği ile birlikte, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolar, sesli mesajlar, yazı göstergeleri, okundu bilgileri, Wi-Fi üzerinden mesajlaşma ve geliştirilmiş grup sohbetleri gibi özellikler iPhone ile Android telefon arasında kullanılabilecek.

iOS 18: iPhone'u yapay zekayla donatacak yeni güncelleme hakkında bilinenler

IOS 18 ALACAK TELEFONLAR

iOS 18 alacak iPhone modelleri henüz belli olmadı. Bununla birlikte, tahminler iPhone 11 Pro ve üzeri akıllı telefonların yeni güncellemeyi destekleyeceğine işaret ediyor. İddiaya göre iOS 18 uyumlu iPhone'lar şöyle:

  • iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max
  • iPhone SE (2. nesil)
  • iPhone 12 Mini ve iPhone 12
  • iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 Mini ve iPhone 13
  • iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max
  • iPhone SE (3. nesil)
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 15 ve iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...