Tgrt Haber

iOS 17.4 ile gelecek yeni emojiler belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
29 Ocak 2024 16:38 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 16:38
iOS 17.4 ile gelecek yeni emojiler belli oldu

Apple, önümüzdeki ay yayınlanması beklenen iOS 17.4 güncellemesi ile iPhone'lara 118 yeni emoji ekleyecek.

Apple​, önümüzdeki ay yayınlanması beklenen yeni iOS 17.4​ güncellemesi ile iPhone​ akıllı telefonlarına 118 tane emoji​ ekleyecek. Halihazırda yüzlerce emojiyi kullanıcılarına sunan teknoloji devi firma, iPhone​ sahiplerinin yön belirtebileceği ve farklı duygu hallerini ifade edebileceği yeni simgeleri piyasaya sürecek.

İOS 17.4​ BETA SÜRECİNDE

Geçtiğimiz günlerde iOS 17.4​ için ilk beta sürümü yayınlandı. Böylece yeni iPhone​ emojilerinin ne olacağı da belli oldu. Emojipedia'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bunların arasında anka kuşu, limon, başlarını yukarı ve aşağı sallayan suratlar ve bir dizi yön belirten insan emojisi yer alıyor.

118 yeni emoji​ arasında; altı yeni emoji​ konsepti, dört yeni cinsiyet belirtmeyen aile emojisi ve mevcut altı kişi emojisinin yeni yön belirten versiyonları bulunuyor. Dolayısıyla bu da, cinsiyet ve cilt tonu farklılıkları hesaba katıldığında 108 yeni emoji​ anlamına geliyor.

iOS 17.4 ile gelecek yeni emojiler belli oldu

Tanıtılan bu yeni dört cinsiyet belirtmeyen aile emojisine ek olarak, iOS 17.4​ beta ayrıca mevcut tüm aile emoji​ tasarımlarını değiştiriyor.

Renkli insan emojilerini yan yana göstermek yerine, tüm aile emojileri artık gri kare bir simge üzerine bindirilmiş farklı beyaz silüet kombinasyonları sergiliyor. Bunların her biri, üç emoji​ cinsiyet seçeneğinin yanı sıra beş cilt tonu değiştirici seçeneği de destekleyerek toplamlarını 108'e getiriyor.

Bununla birlikte, iOS 17.4 beta'sının emoji​ klavyesinde, alternatif yönlü emoji​ karakterleri sola bakan muadilleriyle birlikte erişilebilir görünüyor.

Kaynak: MacRumors
Sonraki Haber Yükleniyor...