Tgrt Haber

iOS 18 hangi özellikler ile gelecek, ne zaman çıkacak? iPhone için en önemli iOS geliyor!

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 11:09 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 11:22
iOS 18 hangi özellikler ile gelecek, ne zaman çıkacak? iPhone için en önemli iOS geliyor!

Mark Gurman'ın aktardığına göre, Apple'ın yaklaşan işletim sistemi iOS 18, iPhone tarihindeki en önemli sürüm olacak. Peki, iOS 18 ile hangi özellikler geliyor? iOS 18 hangi özellikler ile gelecek, ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Mark Gurman​'ın aktardığına göre, Apple​'ın yaklaşan işletim sistemi iOS 18​, iPhone​ tarihindeki en önemli sürüm olacak. Peki, iOS 18​ ile hangi özellikler geliyor?

İOS 18​ İLE HANGİ ÖZELLİKLER GELECEK?

Apple​'ın gelecek işletim sistemi iOS 18​ hakkında merak uyandıran açıklamalarda bulunan güvenilir kaynak Mark Gurman​, iPhone​ kullanıcılarını heyecanlandırdı. Gurman, iOS 18​'in iddialı ve ilgi çekici olacağını belirtirken, bu yeni işletim sisteminin iPhone​ tarihindeki en önemli sürüm olacağını ifade etti. İOS 18​'in beklenen özellikleri ve yenilikleri, Apple​ hayranları tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

İOS 18​ İLE YAPAY ZEKA

Mark Gurman​'ın iddialarının arkasındaki ana nedenlerden biri, Google'ın uzun süredir teşvik ettiği RCS (Rich Communication Services) standardı. Gurman'a göre, iOS 18​ ile birlikte iPhone​'lar, kullanıcıların mesajlaşma deneyimine büyük bir yenilik getirecek olan RCS standardını benimseyecek. Bu, adeta iMessage'ın küresel versiyonu olarak değerlendirilebilir. Apple​, daha önce yaptığı bir açıklamada RCS standardının iPhone​'lara entegre edileceğini belirtmişti.

Diğer bir önemli yenilik ise üretken yapay zeka alanında yaşanacak. Hayatımızı etkileyen yapay zeka, iOS 18​ ile birlikte iPhone​'larda daha etkin bir rol oynayacak. Özellikle Siri'nin gelişmesiyle dikkat çeken bu alandaki değişiklikler, kullanıcılara daha akıllı ve karmaşık görevlerin gerçekleştirilebileceği bir deneyim sunacak.

İOS 18​ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Detaylar, muhtemelen Haziran 2024'te gerçekleşecek WWDC etkinliğinde netlik kazanacak. iOS 18​'in getireceği diğer yenilikleri ve beklenen özellikleri öğrenmek için ise Apple​ hayranları sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...