Tgrt Haber

iPhone 14 Pro özelliği Android cihazlara geliyor: İlk görüntüler ortaya çıktı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2023 10:11 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 10:29
iPhone 14 Pro özelliği Android cihazlara geliyor: İlk görüntüler ortaya çıktı!

Apple'ın iPhone 14 Pro modelleriyle hayatımıza geçirdiği 'Dynamic Island' özelliği, Android üreticileri tarafından da test edilmeye başladı. Resmi yazılımda test edilen işlevden ilk görüntüler de geldi.

Apple, iPhone 14 Pro​ modelleriyle 'Dynamic Island' isimli yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bildirimleri yönetip birçok işlevin yapılabildiği bu özellik oldukça kullanışlı.

Akıllı telefonlarda ilk kez kullanılan yenilik, görünüşe bakılırsa rakip firmalara da ilham veriyor. Öyle ki OPPO'nun alt markası Realme​, benzer bir özellik için testlere başladı ve ilk görüntüler de ortaya çıktı.

REALME, 'MİNİ CAPSÜL' ÖZELLİĞİNİ GELİŞTİRİYOR

iPhone 14 Pro'nun kullanışlı özelliği kısa sürede popüler oldu. Geliştiriciler ise Android cihazlara üçünüc taraf uygulama aracılığıyla bu özelliği getirdi. Ancak Realme, işe biraz daha resmiyet kazandırarak Realme UI arayüzünde 'MiniCapsül' isimli benzer bir özelliği test etmeye başladı.

Daha önce Realme yetkilileri benzer bir özelliği cihazlara getireceğini söylemişti. Söz konusu işlevle ilgili gelen aramaları, alarmları, bildirimleri vb. gibi birçok işlevi gerçekleştirebilmek mümkün olacak. 

iPhone 14 Pro özelliği Android cihazlara geliyor: İlk görüntüler ortaya çıktı!

Resimde de görüldüğü üzere Realme'nin iPhone benzeri yeni özelliği Dynamic Island​'a benzer şekilde çalışıyor.

Görüntüler, Çinli şirketin yetkili isimlerinden Madhav Sheth tarafından paylaşıldı. Ancak yenilik şu an test aşamasında. Öte yandan tüm modeller için bu desteğin gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Zira firmanın Realme C55 modeliyle birlikte 'Mini Capsül' özelliğini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...