Tgrt Haber

iPhone 15 hakkında çarpıcı iddia! Lansman tarihi ertelendi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
20 Temmuz 2023 16:07 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 16:08
iPhone 15 hakkında çarpıcı iddia! Lansman tarihi ertelendi

Apple yeni iPhone modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Paylaşılan son haberlere göre, iPhone 15 tanıtım lansmanı beklenen tarihte gerçekleşmeyebilir.

Teknoloji devi Apple​, her sene olduğu gibi bu yıl da en yeni iPhone modellerini piyasaya sürecek. Şirketin Kaliforniya​'daki dev Apple Park kampüsünde gerçekleştireceği etkinliğe aylar kalmışken, iPhone 15serisiyle ilgili iddialar gelmeye devam ediyor.

Bugüne kadar paylaşılan iddialarda, genellikle yeni modellerin özelliklerinden ve tasarımının nasıl olacağından bahsediliyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisini bekleyenleri üzecek bir gelişme yaşandı.

İPHONE 15 ERTELENDİ

Daha önce birçok kez, Apple'ın yıllık kazanç raporlarını açıkladığı toplantılara da katılmış olan analist Wamsi Mohan, yeni iPhone modellerinin gecikmeli olarak tanıtılacağını söyledi. Apple'ın, henüz açıklanmayan bir sebeple iPhone 15 lansmanını birkaç hafta ileriye atarakEkim​ ayında gerçekleştireceği belirtildi.

Geçen yıl Apple, iPhone 14 serisini 7 Eylül'de duyurmuştu. iPhone 14, iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri 16 Eylül'de satışa çıkarken, iPhone 14 Plus ise Apple'ın Çin'deki üretim tesislerindeki aksaklıklar sebebiyle 7 Ekim'e kadar piyasaya sürülememişti.

Apple'ın her sene olduğu gibi bu yıl da "dört model stratejisine" bağlı kalacağı düşünülüyor. Bu kapsamda iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İPHONE 15 İLE NELER GELECEK?

Apple, iPhone 15 ile en büyük sıçramayı Pro Max sürümünde yapacak. İddialara göre iPhone 15 Pro Max'te tam 6x yakınlaştırma yapabilen 12 Megapiksel çözünürlüklü bir periskop kameraya yer verilecek.

Ayrıca Apple'ın Avrupa Birliği'nin kanunlarına uyum sağlamak için, iPhone 15 serisinde USB Type-C girişine geçiş yapacağı tahmin ediliyor. Fakat bu değişikliğin sadece AB'de satılacak modellerle geçerli olacağı, diğer ülkelerde ise iPhone 15'in yine Lightning girişiyle satılacağı da iddialar arasında.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...