Tgrt Haber

iPhone 15 yaklaşırken, iPhone 16 Pro Max sızdırıldı: Profesyonel fotoğrafçılıkta çağ atlayacak!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
19 Temmuz 2023 14:01 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 14:04
iPhone 15 yaklaşırken, iPhone 16 Pro Max sızdırıldı: Profesyonel fotoğrafçılıkta çağ atlayacak!

iPhone 15'in tanıtımına aylar kala, iPhone 16 serisi hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. İddialarda yer alan bilgiye göre, iPhone 16 Pro Max ile süper telefoto kamera teknolojisine geçilecek. Peki bu ne işe yarıyor?

Teknoloji devi Apple​, Eylül ayında iPhone 15 serisini piyasaya sürecek. Ancak etkinlikten önce, gelecek yılki iPhone 16​ serisine dair sızıntılar çıkmaya devam ediyor.

Daha önce iPhone 16'nın ekran boyutlarıyla ilgili çıkan haberlerde, iPhone 16 Pro'nun 6,3 inç, iPhone 16 Pro Max​'in ise 6,9 inç ekran büyüklüğüne sahip olacağı iddia edilmişti. Şimdi ise yeni iPhone modellerinin bazı kamera özellikleri sızdırıldı.

İPHONE 16 SINIRLARI ZORLAYACAK

Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da "Digital Chat Station" adlı hesap, iPhone 16 Pro Max'in kamera özellikleri hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre, Apple'ın gelecek nesil amiral gemisi telefonu, bir ilke imza atarak "süper telefoto" kamera ile donatılacak.

Normalde bir kameranın "süper telefoto" veya "ultra telefoto" olarak adlandırılabilmesi için, 300mm ve üzeri odak uzaklığına sahip olması gerekiyor. Karşılaştırmak gerekirse, iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro modellerindeki telefoto lensin odak uzaklığı kapasitesi 77mm ile sınırlıydı.

Ancak Weibo kullanıcısı, Apple'ın iPhone 16 Pro Max için sınırları zorlayacağını ve 300mm üzeri bir odak uzaklığına sahip bir telefoto kamera kullanacağını öne sürdü. Ağırlıklı olarak spor ve vahşi hayvan fotoğrafçılığında kullanılan profesyonel kameralarda bulunan bu sistem, iPhone'lara 'profesyonel fotoğrafçılıkta' adeta çağ atlatacak.

DAHA BÜYÜK KAMERA SENSÖRÜ

iPhone 16 Pro Max, kamera sensörü konusunda da önemli bir yeniliğe ev sahipliği yapacak. Weibo kullanıcısına göre akıllı telefon, mevcut iPhone'lara göre yüzde 12 daha büyük bir kamera sensörüyle gelecek.

Sensörün büyümesiyle birlikte ana kameranın dinamik aralığı ve yakaladığı ışık miktarı da artacak. Bu durum, özellikle düşük ışık koşullarında kameranın daha net ve kaliteli çekimler yapabileceği anlamına geliyor. Tabii bütün bu iddiaların Apple tarafından resmi olarak doğrulanmadığını da belirtmekte fayda var.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...