Tgrt Haber

iPhone 15 için çok önemli gelişme: Apple ilk kez bu teknolojiyi kullanacak, siparişler verildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Elec
24 Temmuz 2023 13:50 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 14:04
iPhone 15 için çok önemli gelişme: Apple ilk kez bu teknolojiyi kullanacak, siparişler verildi

Apple'ın iPhone 15 serisi netlik kazanıyor. Teknoloji devinin eylül ayında tanıtacağı yeni modelleri için bir önemli gelişme daha yaşandı.

iPhone 15​ serisi için hazırlıklarını sürdüren Apple​, yeni telefonlarını tanıtmak için artık gün sayıyor. Aksilik olmaz ise iPhone 15 serisi eylül ayında gerçekleşecek etkinlikte tanıtılacak.

Tanıtım tarihine adım adım ilerlerken yeni iPhone'lar için bir önemli detay daha ortaya çıktı. Güvenilir kaynaklar, Apple'ın iPhone 15 ailesinde nasıl bir ekran kullanacağını gözler önüne serdi.

APPLE'DAN, SAMSUNG​ VE LG'YE KENARLIKSIZ EKRAN SİPARİŞİ

The Elec internet sitesinin aktardığına göre Samsung ve LG, Apple'ın talebine istinaeden kenarlıksız iPhone OLED ekranı geliştiriyor.

Rapora göre Samsung Display ve LG Display, Apple'ın gereksinimlerini takip edebilmek için çerçevesiz OLED'ler üzerinde çalışıyor ve ince film kapsülleme (TFE) ve ekran altı kamera (UPC) teknolojilerini geliştirmeleri ve anten alanını güvence altına almaları gerekiyor. Bu teknoloji oldukça zor ve geliştirilmesi de uzun zaman alabilir.

iPhone 15 için çok önemli gelişme: Apple ilk kez bu teknolojiyi kullanacak, siparişler verildi

Apple, iPhone 15 serisinin ekranında önemli değişiklik yapacak. Firma, iPhone'un düz ekranını ve cihazın kenarlarının köşeli tasarımını korurken, çerçevesiz bir ekran sağlamak için kavisli ekran teknolojisini geliştirmekten vazgeçti. Bunun yerine düz ve kenarı olmayan ekranlar kullanılacak. Bu sayede Apple uzun yıllar sonra iPhone ekranında bir ilke daha imza atmış olacak.

Kaynak: The Elec
Derleme: tgrthaber.com.tr - Okan Güleş

Kaynak: The Elec
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...