Tgrt Haber

iPhone 15 ile kalmayacak: Apple'ın USB-C'ye geçireceği yeni ürünler ortaya çıktı

18 Eylül 2023 11:27 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 11:27
iPhone 15 ile kalmayacak: Apple'ın USB-C'ye geçireceği yeni ürünler ortaya çıktı

Apple, USB-C konnektörüne sahip iPhone 15 ve AirPods Pro 2 modelini tanıttıktan sonra, aynı bağlantı teknolojisini diğer ürünlerine de getirmek için harekete geçti. Edinilen bilgiye göre sırada Magic Mouse, Magic Trackpad gibi aksesuarlar bulunuyor.

iPhone 15​ ile birlikte Apple​, uzun süredir kullanılan Lightning konnektörünü emekliye ayırdı ve USB-C​ teknolojisine geçiş yaptı. Bu değişiklik, tüketiciler arasında büyük ilgi uyandırırken beraberinde bir soruyu da getirdi: Geriye kalan Apple ürünleri ne zaman USB-C ile güncellenecek?

iPhone 15 serisinin yanında AirPods Pro 2'nin de USB-C'li bir versiyonu tanıtıldı. Bununla birlikte Apple'ın halihazırda bu teknolojiyi kullandığı pek çok ürünü bulunuyor. Örneğin Mac bilgisayarlar ve iPad tabletler de yıllar önce USB-C'ye geçirildi. Apple analisti Mark Gurman'a göre sırada Magic aksesuarları var.

USB-C'Lİ AKSESUARLAR, İMAC İLE GELİYOR

Mark Gurman'ın son Power On bülteninde belirttiğine göre, Apple'ın USB-C'ye geçişi iPhone 15 ile bitmeyecek. Tam gaz devam edecek ve bu geçiş, şirketin Lightning'li diğer ürünlerini de etkileyecek.

Gurman'a göre teknoloji devi firma, yakında piyasaya sürülecek olan yeni iMac ile birlikte Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad gibi Magic aksesuarlarının da USB-C sürümünü piyasaya sürmeyi planlıyor. Apple'ın önümüzdeki aylarda tanıtması beklenen yeni iMac bu anlamda USB-C'ye geçiş sürecinin bir öncüsü olabilir.

STANDART AİRPODS DA SIRADA

Öte yandan USB-C geçişi sadece iPhone ve Mac aksesuarları ile sınırlı değil. Gurman, standart AirPods'un 2024 yılında USB-C güncellemesi alacağını ve AirPods Pro'nun da bu yükseltmeye tabi olacağını belirtti, ancak bu değişikliklerin ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir tarih vermedi.

Kaynak: iMore
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...