Tgrt Haber
 - Kilometrelerce mesafeden bağlantı kuruldu
10 saat 46 dakika önce

Wi-Fi çekmiyor derdi, çekim gücü artıran yeni teknoloji ile son buldu: Kilometrelerce mesafeden bağlantı kuruldu

Wi-Fi çekim sorunları, Morse Micro'nun Wi-Fi HaLow teknolojisiyle gerçekleştirdiği test sayesinde yeni bir boyut kazandı. Şirket, kilometrelerce mesafeden başarılı bir şekilde internet bağlantısı kurarak dünya rekoru kırdı. Ancak bu teknolojinin kritik bir sorunu var.
 - Bu gece gökyüzüne bakın
10 saat 46 dakika önce

Bu gece gökyüzüne bakın: Güneş karanlıkta sürpriz yapabilir! Deniz ve göllere dikkat

Önceki gün Güneş yüzeyinde meydana gelen patlamanın ardından uzaya saçılan ışın dalgaları bu gece saatlerinde Dünya'ya ulaşacak. Işınların Dünya genelinde, büyük göller ve denizler üzerinde kuzey ışıkları (aurora) aktivitesine neden olması bekleniyor.
 - 'Veri sızıntısı' iddialarına net cevap!
11 saat 11 dakika önce

Bakan Uraloğlu 'veri sızıntısı' hakkında net açıklama! Çalınma iddialarına noktayı koydu

Türkiye'de yaşayan vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı iddiasına ilişkin hükümetten yeni bir açıklama geldi. Türkiye'nin gündeminde veri hırsızlığı olmadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iddialara noktayı koydu.
 - Kullanıcıya sorduğu soru şaşırttı!
11 saat 39 dakika önce

ChatGPT kendi kendine sohbet başlattı! Kullanıcıya sorduğu soru hayrete düşürdü

OpenAI'ın yapay zeka sohbet botu ChatGPT, insanlarla hemen hemen her konuda sohbet edebilse de son özelliği görenleri hayrete düşürdü. Sohbet botu, Reddit'te bir kullanıcıyla kendiliğinden sohbet etmeye başladı. Sohbette sorduğu soru ise dikkat çekti.
Teknoloji - Teknoloji
12 saat 26 dakika önce

Kesildiğinde bile çalışan pil geliştirildi: İşte arkasındaki şaşırtıcı teknoloji!

Çin Elektronik Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, katlandığında veya kesildiğinde bile çalışmaya devam eden bir lityum-kükürt (Li-S) pil prototipi geliştirdi. Yeni pil teknolojisi, lityum-iyon pillerin güvenlik ve enerji yoğunluğu sorunlarına çözüm sunarak gelecekteki enerji depolama çözümleri için büyük potansiyel taşıyor.
 - Ekranı kırılanlar yandı!
13 saat 13 dakika önce

Telefon parasına ekran: iPhone 16 serisinin Türkiye servis ücretleri belirlendi

Apple, 65 bin TL'den başlayan fiyatlarla iPhone 16 serisini satışa sundu. iPhone 14 ve iPhone 15 gibi bazı modellerin fiyatlarına da zam yaptı. iPhone 16 serisinin ekran değişim ücretleri de belli oldu. Özellikle iPhone 16 Pro Max'in ekranı için istenen paraya yeni bir Android telefon satın alınabiliyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
16 saat 36 dakika önce

Son kanlı ay tutulması için geri sayım başladı: Görsel şöleni kaçırmayın

Bu hafta dünya senenin son kanlı ay tutulmasını gözlemleyebilecek. Salı gecesi Dünya, Güneş ile Dolunay arasından geçecek ve ortaya çıkan görsel şölen Türkiye'den de izlenebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
15 Eylül 2024 - 20:52

Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü! SİPER Ürün-2 atışları başarıyla gerçekleşti 

Ocak 2018'de Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE arasında imzalanan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi'nin Aşama-C (SİPER) kapsamındaki iş birliği, önemli bir başarıya imza attı. Türkiye’nin stratejik seviyede kilit bir rol üstlenen ve yerli imkânlarla geliştirilen uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi SİPER Ürün-2, dağıtık mimaride çalışan, uzun menzil ve yüksek irtifalarda caydırıcılık sağlayan Çelik Kubbe'nin gücünü test etti ve test başarılı şekilde sonuçlandı.
 - Hepsi yerli sisteme entegre edilecek
15 Eylül 2024 - 12:22

ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzeler entegre olacak

Türkiye kapsamlı hava savunma sistemi için düğmeye bastı ve ''Çelik Kubbe'' projesi ortaya çıktı. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nda ''Çelik Kubbe'' projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İkinci, Çelik Kubbe'nin, Türkiye'nin tamamını havadan gelecek saldırılara karşı koruyacak sistem olduğunu ifade ederek entegre edilecek füzeler hakkında bilgi verdi.
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 17:46

Sony'den sürpriz erteleme kararı! Hayranlar hayal kırıklığına uğradı

Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 Pro'yu tanıtan Sony, oyun konsolu pazarında güçlü bir varlık gösterse de akıllı telefon pazarında aynı etkiye sahip değil. Şirketin Xperia kullanıcılarının uzun zamandır beklediği yeni "Xperia 5 VI" modelinin çıkış tarihini süresiz olarak ertelediği iddia edildi. Ancak iyi bir gelişme de yaşandı.
 - Beklenen özellik geliyor!
14 Eylül 2024 - 16:42

WhatsApp'a büyük yenilik: Topluluklar artık başkalarına devredilebilecek!

WhatsApp, Android beta sürümünde test edilen yeni bir özellikle topluluk sahiplerine topluluklarını devretme imkanı sunuyor. Bu özelliğin, toplulukların ticari bir değer kazanmasının da önünü açabileceği tahmin ediliyor.
 - İkonik ürün iPhone kutusuna veda etti
14 Eylül 2024 - 15:50

iPhone 16 almayı düşünenlere kötü haber: Kutudan çıkan ikonik ürün artık yok

Apple, iPhone 16 serisini 65 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Fakat bu parayı verip bir iPhone satın alanları bekleyen kötü bir haber var. Apple, şarj adaptöründen sonra bir ürünü daha kutulardan çıkardı. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 15:11

Android kullanıcılarına müjde: Google, Gemini'ın popüler özelliğini ücretsiz yaptı

Google, yapay zeka destekli sohbet özelliği Gemini Live'ı tüm Android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaya başladı. Kullanıcılar, Google Play Store'dan Gemini AI uygulamasını indirerek bu özelliği aktif hale getirebilir. Peki Gemini Live ne işe yarar?
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 14:27

Dünya'ya sürpriz ziyaret: Aya geçici süreliğine 'yol arkadaşı' geliyor

Dünya şu anda bir uyduya sahip. Ancak bu durum yakında değişecek. Geçici süreliğine de olsa ikinci bir "mini ay", gezegenin etrafını sarmaya başlayacak. Peki nadiren gerçekleşen bu olayın bilimsel açıklaması nedir?
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 12:25

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Roket Yarışması açılışında konuştu: Tam bağımsız, müreffeh Türkiye vurgusu!

TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması, Türkiye'nin genç yeteneklerini Tuz Gölü'nde buluşturdu. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, açılışta yaptığı konuşmada bu yarışmaların Türkiye'nin Milli Uzay Programı hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir adım olduğunu vurguladı. Bayraktar, "Tam bağımsız, müreffeh Türkiye vurgusu!" yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 11:54

GeForce Now'a 10 yeni oyun geliyor: Space Marine 2 ve daha fazlası!

Nvidia GeForce Now, Warhammer 40,000: Space Marine 2 ve Test Drive Unlimited Solar Crown gibi 10 yeni oyunu kütüphanesine ekledi. Peki yeni GeForce Now oyunları hangileri? GeForce Now Türkiye fiyatı ne kadar? İşte detaylar.
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 11:05

X, DM engelleme özelliğini kullanıma sundu: Nasıl kullanılacağı açıklandı

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, kullanıcıların hesapları engellemeden sadece doğrudan mesajları (DM) engellemesine olanak tanıyan yeni bir özellik hazırladı. Bu özellik, DM'leri ve halka açık gönderileri ayrı ayrı kontrol etme imkanı sunarak mesajlaşma deneyimini iyileştirecek. Peki X DM engelleme nasıl yapılır?
 - Mahsur kalan astronotlardan ilk açıklama
14 Eylül 2024 - 10:17

Uzayda mahsur kalan astronotlardan ilk açıklama: En çok neyi özlediklerini anlattılar

NASA astronotları Barry Wilmore ve Sunita Williams, Boeing'in Starliner uzay aracındaki teknik sorunlar nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mahsur kalmıştı. Astronotlar, aylar sonra ilk açıklamayı yaptı. En çok neyi özlediklerini anlattı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Eylül 2024 - 09:23

Android tabletlere masaüstü modu geliyor: Uygulamalar artık serbestçe boyutlandırılabilecek

Google, Android tabletler için masaüstü benzeri bir "Masaüstü Pencereleme" özelliğini test ediyor. Bu sayede uygulamalar serbestçe yeniden boyutlandırılabilecek ve ekranda istenilen şekilde düzenlenebilecek. Peki yeni özellik nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
13 Eylül 2024 - 17:40

Mars'ta "örümcek" benzeri gizemli oluşumların sırrı çözüldü!

Mars'ta yalnızca güney kutup bölgesinde görülen "araneiform" adı verilen örümcek benzeri oluşumlar, uzun süredir bilim insanlarının kafasını karıştırıyordu. Bilim insanları, bu oluşumları laboratuvar ortamında yeniden oluşturarak nasıl meydana geldiklerini nihayet buldu.
Sona Git