Tgrt Haber
 - En iyi çözüm açıklandı
31 Ağustos 2024 - 10:13

Bilim insanları, Dünya'yı asteroit çarpması tehdidinden koruyacak en iyi çözümü açıkladı

Bilim insanları, Dünya'ya çarpma riski taşıyan tehlikeli asteroitleri durdurmak için çözüm arayışında ve bu konuda önemli bir gelişme katedildi. Çinli araştırmacılara göre bu tehditlere karşı en etkili çözüm; bir dönem Ukrayna'da felakete yol açan nükleer silahlar. Peki asteroit çarpması nasıl önlenecek?
Teknoloji - Teknoloji
31 Ağustos 2024 - 09:21

Yapay zeka, sağlık sektörüne girdi: Google'ın yeni modeli her şeyi değiştirecek

ABD'li teknoloji devi Google, sağlık sektöründe devrim niteliğinde yeni bir adım attı. Hastalıkların erken tespiti için 300 milyon ses kaydıyla eğitilen yeni bir yapay zeka modeli geliştirdi. Sistemin çalışma mantığı ise oldukça basit.
 - VPN kullananlar için de ceza yolda
30 Ağustos 2024 - 18:27

Brezilya X'i (Twitter) kapattı! VPN kullananlar için de kötü haber

Sosyal medya platformu X, yasal temsilci atamayı reddettiği için Brezilya'da kapatıldı. Mahkemenin verdiği süre bugün dolarken kapatma kararı sonrası VPN kullananlar için de yaptırım kararı çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 17:39

WhatsApp'tan kullanıcılara büyük kolaylık: 'Sohbet filtreleri' genişliyor!

WhatsApp, sohbet listesinin karmaşasını azaltmak için yeni bir Sohbet Filtreleme özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların belirli kişi ve grup sohbetlerini özel listeler halinde düzenlemelerine olanak tanıyacak ve böylece ilgili konuşmaları daha hızlı bulmalarını sağlayacak. Peki sohbet filtresi nasıl oluşturulur?
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 16:57

GÖKBEY Helikopterinden tarihi uçuş! Türkiye'nin havadaki gücünü bir kez daha perçinledi

Türkiye'nin yerli ve milli olarak üretip geliştirdiği GÖKBEY Helikopteri tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. GÖKBEY'in 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel olarak gerçekleşen uçuşuna, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Jandarma Genel Komutanı Ali Çardakçı katıldı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 16:57

'Yapay zeka' rekabeti kızışıyor: ChatGPT'nin kullanıcı sayısı iki katına çıktı

Yapay zeka sektöründe şirketler arası rekabet giderek artarken, OpenAI dikkat çeken bir başarıya imza attı. Şirketin popüler sohbet botu ChatGPT, haftalık kullanıcı sayısı bakımından rakiplerini geride bıraktı. İşte Meta ve Google'ı "kızdıracak" rakamlar...
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 16:13

Akıllı telefon fiyatları için büyük zam kapıda! Xiaomi yetkilisi, tarih vererek uyardı

Akıllı telefon fiyatları, sürekli olarak artmaya devam ederken Çinli teknoloji devi Xiaomi'den kötü bir haber geldi. Redmi Genel Müdürü Thomas, telefonların maliyetlerinin artacağını ve kullanıcıların "az özellik + düşük fiyat" ile " çok özellik + yüksek fiyat" arasında tercih yapmak zorunda kalacağını savundu. Peki telefon fiyatlarına ne zaman zam gelecek?
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 15:48

HÜRJET Mısır'da vitrine çıkacak

Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, Mısır Uluslararası Airshow'a katılarak uçuş gösterisi yapacak.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 15:24

iPhone'da Spotify ses kontrolü zorlaştı! Fiziksel düğmelerin yerini artık bu yöntem alıyor

Spotify, iPhone kullanıcılarının artık fiziksel ses düğmeleriyle bağlı cihazlardaki sesi kontrol edemeyeceğini duyurdu. Bu değişiklikten Apple'ı sorumlu tutan müzik devi, kullanıcılara alternatif bir çözüm de sundu. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 14:34

Ehliyet alacaklar için dev yenilik: Direksiyon sınavları sanal ortama taşınıyor

Çukurova Teknokent'teki girişimci Tarık Arı, sanal gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak sürücü adaylarına gerçekçi bir direksiyon sınavı deneyimi sunan bir simülasyon geliştirdi. Bu proje, yapay zeka desteğiyle sürüş eğitimini sanal ortama taşırken adayların sınav stresini azaltmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 13:53

Türkiye, internet kullanımında dünya ortalamasını aştı: Bakan Uraloğlu rakamları paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin internet kullanım oranının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu açıkladı. 22 yılda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin ulaşım ve iletişimde önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Uraloğlu, internet kullanım oranına ilişkin rakamları da paylaştı.
 - "Yer çekimi kadar önemli"
30 Ağustos 2024 - 12:03

Dünya'yı saran yeni bir tabaka keşfedildi: NASA, "Yer çekimi kadar önemli" diyerek duyurdu

Bilim insanları, 60 yıldır aradıkları şeyi buldu: Dünya'nın etrafındaki görünmeyen ambipolar enerji alanı tespit edildi ve ölçüldü. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) göre bualan yerçekimi kadar önemli. Üstelik sadece Dünya'da değil, başka gezegenlerde de olduğu düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 11:15

Senaryosunu yapay zeka yazdı, fragman yayınlandı: Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman filmde

Senaryosunu yapay zekanın yazdığı '3071' adlı sinema filminin ilk fragmanı yayınlandı. Dünyadaki bir felaketi konu edinen filmde Türk tarihinden Atatürk'ün yanı sıra Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi liderler yer alıyor. İyiler ve kötülerin savaşının olduğu filmin oyunu da hazırlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 10:59

Google'ın gizli modunu kullananlara 170 bin TL tazminat! Avukatlar, kullanıcılara çağrı yaptı

ABD'de Google'a karşı açılan toplu dava, şirketin kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla gündemde. Dava kapsamında Chrome tarayıcısının gizli mod açıkken kullanıcıların verilerini toplamaya devam ettiği iddia ediliyor ve mağdurların 5 bin dolar (yaklaşık 170 bin TL) tazminat talep etme hakkı bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 10:02

Starlink tüm dünyaya ücretsiz internet verecek! Yeni özelliği Elon Musk duyurdu

SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink uydudan internet hizmeti kapsamında tüm dünyaya ücretsiz acil durum hizmeti sunacaklarını duyurdu. Zor durumda kalan kullanıcıların hayatını kurtarma potansiyeli olduğu belirtilen bu hizmeti kullanmak için tek bir şart var!
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 09:18

Android kullanıcılarına müjde! Google Play Store, uygulama indirmedeki büyük eksikliği kapattı

Google, Android kullanıcılarının beklediği güncellemeyi uyguladı. iPhone'da yıllardır var olan "aynı anda birden fazla uygulama indirme ve güncelleme" işlevi kullanıma sunuldu. Peki bu özellik nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 23:54

X’e (Twitter) erişim problemi! Dünya genelinde kullanıcılar giriş yapamıyor

Son dakika haberi: Dünya genelinde X’e (Twitter) erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar uygulamaya giriş yapamıyor.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 20:57

Bayraktar AKINCI, ASELSAN'ın ürettiği TOLUN ile hedefi yerle bir etti

Selçuk Bayraktar, AKINCI ile ilgili meraklandıran görüntüler paylaştı. Bayraktar AKINCI bir testi daha başarıyla tamamladı. AKINCI'dan atılan ASELSAN'ın ürettiği TOLUN mühimmatı hedefi yerle bir etti.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 17:39

Apple Intelligence özellikleri, Türkiye'de erişime açıldı: Etkinleştirmek çok basit!

Apple, iOS 18.1 ve macOS 15.1 Beta 3 sürümlerinde cihaz bölgesinin ABD olarak ayarlanması gerekliliğini kaldırarak yalnızca dil ayarının ABD İngilizcesi olmasının yeterli olduğunu duyurdu. Bu değişiklikle, Türkiye'deki kullanıcılar da Apple Intelligence özelliklerini denemeye başlayabilecek. Peki Apple Intelligence nasıl açılır?
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 16:36

Hafta sonu uykusunun faydası araştırıldı: Hayat kurtaran bir sırrı açığa çıktı

Bilim insanları, hafta içi uykusuzluk çeken kişilerin hafta sonları ekstra uyuyarak uyku eksikliğini telafi etmeleri durumunda vücutlarında ne tür bir etki bırakacağını araştırdı. Hafta sonu uykusunun, kalp sağlığı için oldukça önemli olduğu belirlendi.
Başa Dön Sona Git