Tgrt Haber

iPhone 16’yı görmeden iPhone 17 Pro’dan ilk bilgi geldi: Apple ilk kez kullanacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 10:21 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 10:24
iPhone 16’yı görmeden iPhone 17 Pro’dan ilk bilgi geldi: Apple ilk kez kullanacak

Apple,iPhone için merakla beklenen teknolojiyi iPhone 17 Pro ile hayata geçirebilir. Teknoloji devinin Wi-Fi 7 için kendi teknolojisini kullanacağı gündeme geldi.

iPhone 15 serisiyle gündem oluşturan Apple​, odak noktasını bir sonraki modellerine çevirdi. Henüz iPhone 15 demode olmadan iPhone 16’dan bazı bilgiler geliyor; ancak bu daha da ileri gitti ve iPhone 17’de kullanılacak teknolojiler de ortaya çıkmaya başladı.

Rakiplerine kıyasla bazı yeni teknolojileri kendi akıllı telefonlarına daha geç bir sürede getiren Apple’ın, iPhone 17 Pro’da kullanacağı Wi-Fi 7 teknolojisine ilişkin ilk sızıntılar paylaşıldı.

İPHONE 17 PRO, APPLE YAPIMI Wİ-Fİ 7 TEKNOLOJİSİNİ KULLANACAK

Qualcomm’a bağlılığını azaltmak için 5G modem tasarlamaya çalışan Apple, benzer bir çalışmayı Wi-Fi ve Bluetooth çipleri için de gerçekleştiriyor. Firmanın Broadcom’a bağlılığını azaltmak için yaptığı bu çalışma, çok yakında ilk meyvesini verebilir.

Öte yandan Haitong International Securities’den Jeff Pu, Apple’ın 2025 yılında tanıtacağı iPhone 17 Pro serisinde ilk özel Wi-Fi 7 çipine yer vereceğini aktardı. Bu çipin 2026 yılında ise iPhone 18 ailesinin tamamında kullanılacağı belirtiliyor.

iPhone 16’yı görmeden iPhone 17 Pro’dan ilk bilgi geldi: Apple ilk kez kullanacak

Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Mark Gurman ve Ming-Chi Kuo da bu projeyi doğrular nitelikte açıklamalar yapmıştı. Apple’ın Wi-Fi 7 çipinin Bluetooth bağlantısı desteklemeyeceği ve Bluetooth çiplerini Broadcom’dan almaya devam edeceği belirtiliyor. Bilmeyenler için Wi-Fi 7, mevcut Wi-Fi 6 teknolojisine kıyasla 4 daha yüksek bağlantı hızı sunacak.





Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...