Tgrt Haber

iPhone’da klavye gecikme sorunu nasıl giderilir?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
26 Kasım 2023 17:19 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 17:22
iPhone’da klavye gecikme sorunu nasıl giderilir?

iPhone’da özellikle son güncellemeyle birlikte klavyede bazı donmalar yaşanıyor. İşte birkaç adımda klavye gecikme sorunlarını giderme.

Akıllı telefonlarda günlük kullanımda en çok klavyeye ihtiyaç  duyarız. Sosyal medyada mesajlaşırken, bankacılık uygulaması kullanırken ve daha akla gelecek birçok özelliği çalıştırmak için klavyeye ihtiyaç duyarız.

Android ve iOS için geliştirilen stok klavyelere ek olarak, üçüncü taraf yüzlerce klavye uygulaması bulunuyor. Ancak iOS, yani iPhone​ için tasarlanan klavye uzun yıllardır kullanıcıların bir numaralı tercihi ve giderek de akıllanıyor. Fakat bu onun sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.  iPhone’da klavye gecikme sorunu nasıl giderilir?

Klavyedeki gecikme sorununu birkaç adımda giderin

iPhone klavyeleri çok akıcı olsa da, bazı anlaşılmayan nedenlerden dolayı donma veya gecikme sorunlarıyla karşılaşılabilir.

Özellikle iOS 17​ güncellemesini yükleyen kullanıcılar bu sorundan oldukça şikayetçi. Öyle ki WhatsApp, Telegram, Mail ve Instagram’da akıcı olarak eskisi gibi mesaj yazılamıyor. İşte klavyede yaşanan sorun​ için uygulamanız gereken bazı yöntemler…

Klavye ayarlarınızı değiştirin

iPhone’da klavye gecikme sorunu nasıl giderilir?

İlk adım klavye ayarlarınızı değiştirmek. Bazı denemeler sonucunda ikincil klavyeyi devre dışı bırakmak bu sorunu çözebilir. Eğer iPhone’da birden fazla dil veya klavye varsa bunları silin ve sorunun çözülüp çözülmediğine tekrar göz atın.

-iPhone’da Ayarlar’ı açın

-Genel’e dokunun

-Klavye’yi seçin

-Klavyeler’e dokunun

-Sağ üst köşedeki Düzenle seçeneğine dokunun

-Klavyenin yanındaki kırmızı düğmeyi seçin ve Sil deyin.

Bir diğer seçenek ise klavye sözlüğünü sıfırlamak. Bunu yapmak için de aşağıdaki adımları uygulayın

-Ayarlar

-Genel’e girin

-iPhone’u aktar veya Sıfırla deyin

-Sıfırla’ya dokunun

-Klavye sözlüğünü sıfırlayın

Son olarak yukarıdaki işlemler işe yaramazsa telefonunuzu son sürüme güncelleyin veya sıfırlayın.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...