Tgrt Haber

iPhone'lar tepeden tırnağa değişiyor: iOS 17 için açık beta sürümü yayınlandı!

12 Temmuz 2023 22:13 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 22:15
iPhone'lar tepeden tırnağa değişiyor: iOS 17 için açık beta sürümü yayınlandı!

iOS 17 ve iPadOS 17 için herkese açık yani public beta sürecine resmen geçildi. Ek olarak macOS Sonoma ve watchOS 10 için de genel beta sürümleri yayınlandı. Peki nasıl indirilir?

Teknoloji devi Apple​, iOS 17​ ve iPadOS 17​ için herkese açık beta sürümünü yayınladı. Haziran ayındaki WWDC konferansında duyurulan yeni işletim sistemleri bugüne kadar, geliştiriciler için yayınlanan Developer Beta sürümleriyle kullanılabiliyordu.

Apple bugünden itibaren iOS 17 ve iPadOS 17'nin, geliştirici hesabı gerektirmeyen ve standart kullanıcılara yönelik hazırlanan herkese açık (public) beta sürümlerinin kullanılabilir olduğunu duyurdu. Peki bu beta sürümleri nasıl indirilir ve yüklenir?

İOS 17 AÇIK BETA SÜRECİNE GEÇTİ

iOS 17 için herkese açık beta sürümünü yüklemek için, iPhone'unuzdan Apple'ın Beta Yazılım Programı linkine tıklayın. Ardından sayfadaki "Sign up" butonuna tıklayarak sistemde Apple Kimliğinizle oturum açın. Oturum açtıktan sonra Apple'ın beta programına kaydınız tamamlanmış olur.

iPhone'lar tepeden tırnağa değişiyor: iOS 17 için açık beta sürümü yayınlandı!

Sonraki aşamada iPhone'dan Ayarlar uygulamasını açıp Yazılım Güncelleme > Beta Güncellemeleri bölümüne gitmeniz ve iOS 17 Public Beta seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra telefonunuz, iOS 17 genel beta sürümünü Apple'ın sunucularından indirecek ve kuracak.

MAC VE APPLE WATCH İÇİN DE YAYINDA

iOS 17 ve iPadOS 17'ye ek olarak, macOS Sonoma ve Apple Watch için watchOS 10 işletim sistemleri de herkese açık beta sürümüne geçti. Bu sürümleri de, yukarıda anlatılan yöntemle Apple'ın beta programına kaydolarak, uygun cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Beta sürümünü yüklemeden önce, cihazınızdaki fotoğrafları, videoları ve diğer önemli dosyaları kaybetmemek için yedek almanızda fayda var. Normal şartlarda, beta sürümlerine geçtiğinizde cihazınızdaki veriler silinmez. Ancak her ihtimale karşı, sizin için hayati derecede önem taşıyan verileri yedekleyebilirsiniz.

Bu arada iOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 ve iPadOS 17 için yayınlanan beta sürümleri, günlük kullanımı etkileyecek hatalar barındırabildiğinden, yüklemeden önce iki kere düşünmenizde fayda var.

Kaynak: Apple

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Apple
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...