Tgrt Haber

Apple, iOS 17 ile iPhone’ların önemli bir özelliğini sessiz sedasız değiştirdi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5mac
22 Haziran 2023 15:50 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 15:52
Apple, iOS 17 ile iPhone’ların önemli bir özelliğini sessiz sedasız değiştirdi

Geçtiğimiz haftalarda ilk beta sürümüyle çıkış yapan iOS 17 güncellemesi, getirdiği yeniliklerle teknoloji dünyasının gündeminden düşmedi.

Apple’ın lansmanda bile bahsetmediği pek çok özellik sonradan ortaya çıkarken, iOS 17​ Beta 2 ile birlikte iPhone’da yapılan bir değişiklik de yine kullanıcılar tarafından fark edildi.

İPHONE​ DOKUNMA AYARLARINA YENİ HIZ SEÇENEĞİ

9to5mac internet sitesinin aktardığına göre iOS 17, Haptic Touch ayarı için yeni bir hız seçeneği sunuyor. Bu ayar, sistem hareket eyleminin gerçekleşmesi için kullanıcının iPhone ekranına ne kadar süreyle bastığını kontrol ediyor.

Yeni güncelleme ile Apple, iOS 17 kullanıcılarının dokunma ayarlarında özelleştirme yapabilmeleri için ‘’Hızlı’’ seçeneğini ekledi. iOS 17 "Varsayılan" hızı, iOS 16 "Hızlı" ayarıyla aynı şekilde davransa da, iOS 17’nin tepkime hızı daha yüksek.

Apple, iOS 17 ile iPhone’ların önemli bir özelliğini sessiz sedasız değiştirdi

Varsayılan hızda, görüntünün tam boyutta önizlenmesinden önce yaklaşık 500 milisaniyelik bir gecikme yaşanırken, yeni Hızlı seçenekle bu yaklaşık 200 milisaniyeye kadar düşüyor. Daha kısa zaman aralığı sayesinde arayüzün duyarlılık hızı da önemli ölçüde artıyor.

iOS 16.5.1 YAYINLANDI

Apple, mevcut iPhone kullanıcıları için de çeşitli hata düzeltmeleriyle iOS 16.5.1 güncellemesini yayınladı. 

Çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerine odaklanan bu güncellemeyle birlikte Apple, Lightning USB 3 - Kamera Adaptörü ile ilgili bir sorunu da düzeltti.

Önceki raporlara göre, bazı kullanıcılar, iOS 16.5 güncellemesini yaptıktan sonra Lightning USB 3 - Kamera Adaptörü ile cihazlarını şarj edemediklerini söylüyorlardı. iOS 16.5.1'in yayınlanmasıyla bu sorun çözüme kavuşmuş oldu, artık kullanıcılar bu adaptörle iPhone'larına harici bir aygıt bağlarken aynı zamanda şarj edebilecekler.

İOS 16.5.1 NASIL YÜKLENİR?

iOS 16.5.1 ve iPadOS 16.5.1, uygun iPhone ve iPad'lerde Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek kablosuz olarak indirilebilir. Fakat güncelleme kademeli olarak yayınlandığından tüm kullanıcılara yayılmasının birkaç saat sürebileceğini belirtmekte fayda var.

Kaynak: 9to5Mac
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: 9to5mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...