Tgrt Haber

iPhone'lara tarihi değişiklik... Apple, iOS 17.4 güncellemesiyle bir ilke imza atacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5mac
26 Ocak 2024 10:11 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 10:19
iPhone'lara tarihi değişiklik... Apple, iOS 17.4 güncellemesiyle bir ilke imza atacak

Apple, AB yasası kapsamında önümüzdeki günlerde tarihi bir değişiklik yapacak. iOS 17.4 güncellemesi için ilk beta sürümü yayınlayan şirket, değişikliği de uygulamaya başladı.

Apple​, geliştiriciler için iOS 17.4​ güncellemesinin ilk beta sürümünü yayınladı. Güncelleme yeni emoji ve birkaç düzeltme ile gelirken, çok büyük bir yeniliği de beraberinde getirdi. 

Uzun yıllardır App Store​ dışında herhangi bir mağazadan uygulama yüklemeye izin vermeyen Apple, bu sınırlamalarını AB​ yasası gereği kaldırıyor. Kullanıcılar iOS 17.4 güncellemesiyle artık App Store dışında alternatif uygulamaları yükleyebilecek. 

İOS 17.4 İLE APP STORE DIŞINDAN UYGULAMA YÜKLENEBİLECEK

iOS 17.4 beta 1 güncellemesi ile AB'de iPhone kullanıcıları, alternartif mağazalardan uygulamaya yükleyebiliyor. Bu zorunluluk AB tarafından 7 Mart'a kadar tamamen zorunlu hale gelecekti. Ancak Apple, daha erken davranarak bunu şu anda devreye aldı. 

Avrupa Birliği, Digital Markets Act (Dijital Piyasalar Kanunu) (DMA) kapsamında Apple‘ın iOS kullanıcılarına App Store dışından uygulama yükleyebilme imkanı sunması için süre verdi. Bu yenilik, iOS 17.4 kararlı sürümü ile herkese sunulacak.

iPhone'lara tarihi değişiklik... Apple, iOS 17.4 güncellemesiyle bir ilke imza atacak

Öte yandan iOS 17.4‘ün App Store dışından uygulama yükleme dışında ne gibi yenilikler sunulacağı şimdilik bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde yeni detaylar ortaya çıkacaktır. 

iOS 17.4 güncellemesinden sonra AB kullanıcıları, Safari tarayıcıyı açtıktan sonra iOS'taki popüler tarayıcılar listesinden yeni bir varsayılan tarayıcı seçebilecek. Apple ayrıca alternatif tarayıcı motorlarına da izin veriyor ve Chrome gibi tarayıcıları WebKit motoruyla sınırlamıyor. Bunun yanında iPhone'lara yeni emojilerin geleceğini de belirtmekte fayda var.

 

Kaynak: 9to5mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...