Tgrt Haber

iPhone'ların popüler özelliği Samsung telefonlara geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
30 Ocak 2024 14:30 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 14:31
iPhone'ların popüler özelliği Samsung telefonlara geliyor

iPhone ve Google Pixel telefonlarda bulunan kaza algılama özelliği kullanıcıların hayatını kurtarıyor. Fakat bu özellik Samsung telefonlarda bulunmuyordu. Gelen son bilgilere göre yakında bu durum değişebilir.

Samsung​'un Galaxy​ serisi akıllı telefonlarına "trafik kazası algılama özelliği" ekleyeceği ortaya çıktı. Apple'ın iPhone 14 serisiyle birlikte sunmaya başladığı bu özellik, kazanın yaşandığını telefondaki ivmeölçer sensörü ve mikrofonlar aracılığıyla algılıyor ve otomatik olarak acil yardım çağırıyor.

SAMSUNG'A 'TRAFİK KAZASI ALGILAMA' GELİYOR

Trafik kazası algılama özelliği, Pixel 4 ve Pixel 4XL'den beri Google'ın cep telefonlarında bulunuyor. Yanı sıra Apple Watch Series 8 ve Series 9 gibi akıllı saatlerde ve iPhone 14/15 serisinde de yer alıyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre, çok yakında Samsung Galaxy S24'e ve Z Fold5'e de gelecek.

Teknoloji editörü Mishaal Rahman, Tasker uygulamasında yaptığı incelemeler esnasında, her iki Samsung akıllı telefonunda da "Araba Kazasını Algılama Uyandırma" adlı bir sensörün bulunduğunu keşfetti.

iPhone'ların popüler özelliği Samsung telefonlara geliyor

Webtekno'nun haberine göre sensörler ve uygulama, özelliğin amiral gemisi telefonlarında bu özelliğin gizli olarak da olsa bulunduğunu gösteriyor ancak özelliği kullanmayı sağlayabilecek bir arayüzün eksikliği de göze çarpıyor. Samsung şimdilik bu konuda bir açıklamada bulunmadı.

Apple'ın trafik kazası algılama sisteminin, bazen kullanıcıların yanlışlıkla kaza yaptığını zannedip acil durum ekiplerini gereksiz yere meşgul ettiğine dair eleştiriler yapılmıştı. Bu nedenle de Samsung'un sistemin beklenmedik anlarda devreye girmesini önleyecek bir özellik de geliştirmesinin gerekeceği belirtiliyor. 

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...