Tgrt Haber

iPhone'larda yeni dönem: Şebeke çekmese bile mesaj gönderip alınabilecek

12 Haziran 2024 16:24 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 16:24
iPhone'larda yeni dönem: Şebeke çekmese bile mesaj gönderip alınabilecek

Apple, "Uydu ile Acil SOS" özelliğini, iOS 18 ile birlikte iMessage'a entegre ederek genişletiyor. Bu sayede kullanıcılar, şebeke çekmese bile mesajlaşabilecek.

Apple'ın iPhone 14​ veya daha yeni modellerinde, hücresel ve Wi-Fi kapsama alanının dışındayken acil servislerle iletişim geçmenize imkan tanıyan "Uydu ile Acil SOS" özelliği yer alıyor.

Apple, bu özelliğin iOS 18​ ile birlikte iMessage​'a entegre edileceğini açıkladı. Yani sadece acil servislere mesaj göndermek için değil, normal bir şekilde mesajlaşmak için uyduyu kullanabileceksiniz. Peki bu özellik ne zaman gelecek ve nasıl kullanılır?

IOS 18, IPHONE'LARI UZAYA BAĞLIYOR

Apple'ın "Uydu üzerinden Mesajlar" olarak isimlendirdiği özellik, kullanıcıyı doğrudan Mesajlar uygulamasından otomatik olarak en yakın uyduya bağlanmaya yönlendiriyor. Böylece iMessage ve SMS üzerinden kısa mesaj, emoji ve Tapback gönderip almak mümkün oluyor.

iPhone'larda yeni dönem: Şebeke çekmese bile mesaj gönderip alınabilecek - 1. Resim

MESAJLAR UÇTAN UCA ŞİFRELENİYOR

Apple, kullanıcıların Dynamic Island'da bir uyduya bağlı olup olmadıklarını her an görebileceklerini belirtti. Ayrıca iMessage kullanıcı gizliliğini koruyacak şekilde geliştirildiği için uydu üzerinden gönderilen iMessage mesajlarının uçtan uca şifrelendiğini vurguladı.

UYDU BAĞLANTISI ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Apple, "Uydu üzerinden Mesajlar" özelliğinin ücretsiz olup olmayacağını açıklamadı.

Ancak basın bülteninde şu bilgiyi paylaştı: "SMS kullanılabilirliği iletişim operatörüne bağlıdır. İletişim operatörünün ücretleri geçerlidir. Kullanıcılar ayrıntılı bilgi için iletişim operatörlerine başvurmalıdır."

Kaynak: Apple

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...